We stoppen de Hollandse mosselen vandaag in een Thais jasje! De mosselen bereiden we namelijk met currypasta, kokosmelk en koriander. Dit geeft de mosselen een heerlijke Aziatische smaak. Maak de maaltijd compleet met Thaise wokgroenten en witte rijst.
Tip: voor wat een meer pittige variant, verdeel extra rode peper over het gerecht ter garnering.
Het mosselseizoen in Nederland en België begint meestal in juli en loopt door tot en met april van het daaropvolgende jaar. Het is goed om te weten dat de exacte start- en einddatum van het mosselseizoen elk jaar kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit en beschikbaarheid van de mosselen en de regelgeving met betrekking tot de visserij. Het is altijd verstandig om bij een plaatselijke visserij of restaurant te informeren naar de actuele data van het mosselseizoen.
Wil je meer weten over mosselen? Lees alles over mosselen in onze blog. Denk aan de start van het mosselseizoen, recepten met mosselen, hoe je mosselen moet bereiden en nog veel meer.
Er zijn talloze manieren om mosselen te bereiden. Wij delen een aantal veelvoorkomende bereidingswijzen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment