Ben jij een liefhebber van mosselen? Probeer dan zeker eens deze mosselen geserveerd met warme tomatentartaar. Een gerecht dat enorm goed op smaak is door de toevoeging van knoflook, ui, verschillende tomaten en peterselie.
Tip: je kunt de plakken stokbrood ook roosteren in de oven, deze worden dan extra krokant.
Mosselen zijn schelpdieren die behoren tot de familie van de weekdieren. Ze worden wereldwijd geconsumeerd en zijn vooral geliefd in kustgebieden waar ze overvloedig voorkomen. Mosselen hebben een karakteristieke langwerpige schelp met een blauwzwarte kleur aan de buitenkant en een parelmoerachtige glans aan de binnenkant.
De meeste mosselen worden gekweekt in mosselkwekerijen, waar ze zich voeden met plankton en andere micro-organismen. Ze zijn een populaire keuze vanwege hun zachte, sappige vlees en hun unieke zeeachtige smaak.
Mosselen kunnen op verschillende manieren worden bereid, maar een van de meest populaire manieren is het koken in een bouillon of wijn, samen met aromatische kruiden en specerijen. Ze worden vaak geserveerd met knapperig brood en een dipsaus zoals aioli of cocktailsaus. Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ze zijn ook voedzaam. Ze zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen, zoals ijzer en selenium.
Ben je helemaal verkocht aan de mossel? Naast dit recept van DekaMarkt zijn er ontzettend veel andere recepten met mosselen om je vingers bij af te likken. Een echte aanrader is om mosselen te bereiden op de barbecue. Maak bijvoorbeeld dit gerecht voor mosselen van de barbecue met stokbrood en kruidenboter. Maak een pakketje in aluminiumfolie van mosselen, groenten, peterselie, witte wijn en kruidenboter, breng op smaak met peper en zout en leg op de barbecue. En dan? Genieten maar!
Ook lekker: gegratineerde mosselen met knoflookboter en citroen. Kook de mosselen kort, vul ze vervolgens met het zelfgemaakte kruidenmengsel en zet in de oven om te gratineren. Fluitje van een cent!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment