In samenwerking met:
Mosselen Met Warme Tomatentartaar 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vis
Vrij van vlees

Mosselen met warme tomatentartaar

Ben jij een liefhebber van mosselen? Probeer dan zeker eens deze mosselen geserveerd met warme tomatentartaar. Een gerecht dat enorm goed op smaak is door de toevoeging van knoflook, ui, verschillende tomaten en peterselie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mosselen met warme tomatentartaar

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Spoel de mosselen schoon onder koud water. Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd deze in blokjes van 1 cm. Halveer de helft van de cherry pruim trostomaten. Hak de peterselie grof.
2
Meng de helft van de peterselie met de roomboter. Breng op smaak met peper. Snijd het stokbrood in plakken van 1 cm.
3
Verhit een mosselpan met 1/3 van de olijfolie. Bak hierin de helft van de ui en knoflook glazig. Voeg de hele cherry pruim trostomaten, witte wijn en mosselen toe. Gaar de mosselen 7 min. met een deksel op de pan.
4
Verhit intussen een pan met 1/3 olijfolie, bak de overige ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes, gehalveerde cherry pruim trostomaten en de rest van de peterselie toe. Bak de tomaten 3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak het stokbrood goudbruin.
6
Verdeel de tomatentartaar over de borden en leg hier de mosselen op. Serveer met de peterselieboter en het stokbrood.

Tip: je kunt de plakken stokbrood ook roosteren in de oven, deze worden dan extra krokant.

Alles over mosselen

Mosselen zijn schelpdieren die behoren tot de familie van de weekdieren. Ze worden wereldwijd geconsumeerd en zijn vooral geliefd in kustgebieden waar ze overvloedig voorkomen. Mosselen hebben een karakteristieke langwerpige schelp met een blauwzwarte kleur aan de buitenkant en een parelmoerachtige glans aan de binnenkant.

De meeste mosselen worden gekweekt in mosselkwekerijen, waar ze zich voeden met plankton en andere micro-organismen. Ze zijn een populaire keuze vanwege hun zachte, sappige vlees en hun unieke zeeachtige smaak.

Mosselen kunnen op verschillende manieren worden bereid, maar een van de meest populaire manieren is het koken in een bouillon of wijn, samen met aromatische kruiden en specerijen. Ze worden vaak geserveerd met knapperig brood en een dipsaus zoals aioli of cocktailsaus. Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ze zijn ook voedzaam. Ze zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen, zoals ijzer en selenium.

Meer mossel recepten

Ben je helemaal verkocht aan de mossel? Naast dit recept van DekaMarkt zijn er ontzettend veel andere recepten met mosselen om je vingers bij af te likken. Een echte aanrader is om mosselen te bereiden op de barbecue. Maak bijvoorbeeld dit gerecht voor mosselen van de barbecue met stokbrood en kruidenboter. Maak een pakketje in aluminiumfolie van mosselen, groenten, peterselie, witte wijn en kruidenboter, breng op smaak met peper en zout en leg op de barbecue. En dan? Genieten maar!

Ook lekker: gegratineerde mosselen met knoflookboter en citroen. Kook de mosselen kort, vul ze vervolgens met het zelfgemaakte kruidenmengsel en zet in de oven om te gratineren. Fluitje van een cent!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Weekdieren
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via