Deze salade wordt ook wel Larb salade genoemd. Het wordt gemaakt met gehakt, veel verse kruiden en een Thaise dressing. De dressing uit dit recept is zoet en zout tegelijkertijd met de typische Thaise smaken van vissaus, limoen en gembersiroop.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept thaise salade met pittig gehakt
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Meng voor de dressing in een kommetje de vissaus, sap van de limoen en gembersiroop door elkaar. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Hak fijn en meng door de dressing.
2
Haal de buitenste bladeren van de Chinese kool, spoel schoon en snijd in dunne reepjes. Maak de winterpeen en komkommer schoon en snijd in plakjes.
3
Bak het gehakt in een droge koekenpan tot het bruin en knapperig is. Schep het gehakt in een kom en schenk de dressing er overheen. Voeg de Chinese koolreepjes, komkommer en winterpeen toe.
4
Hak de basilicum, munt en koriander grof en schep door de salade.
5
Snijd de bosuitjes in dunne ringen en haal de Romaine blaadjes los. Bestrooi de salade met de bosui en serveer met de Romaine sla. Vul aan tafel de romaine blaadjes.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment