Thaise salade met pittig gehakt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees

Thaise salade met pittig gehakt

Deze salade wordt ook wel Larb salade genoemd. Het wordt gemaakt met gehakt, veel verse kruiden en een Thaise dressing. De dressing uit dit recept is zoet en zout tegelijkertijd met de typische Thaise smaken van vissaus, limoen en  gembersiroop. Een makkelijk recept om te maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept thaise salade met pittig gehakt

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Meng voor de dressing in een kommetje de vissaus, sap van de limoen en gembersiroop door elkaar. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Hak fijn en meng door de dressing.
2
Haal de buitenste bladeren van de Chinese kool, spoel schoon en snijd in dunne reepjes. Maak de winterpeen en komkommer schoon en snijd in plakjes.
3
Bak het gehakt in een droge koekenpan tot het bruin en knapperig is. Schep het gehakt in een kom en schenk de dressing er overheen. Voeg de Chinese koolreepjes, komkommer en winterpeen toe.
4
Hak de basilicum, munt en koriander grof en schep door de salade.
5
Snijd de bosuitjes in dunne ringen en haal de Romaine blaadjes los. Bestrooi de salade met de bosui en serveer met de Romaine sla. Vul aan tafel de romaine blaadjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via