vegetarische traybake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Traybake met tuinbonen, vegetarische kipstuckjes en mozzarella

Deze traybake is ideaal voor als je een keertje doordeweeks een snelle vegetarische maaltijd op tafel wilt zetten. Met weinig ingrediënten tover je in een handomdraai een voedzame maaltijd op tafel. Een kleurrijk gerecht bomvol groenten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept traybake met tuinbonen, vegetarische kipstuckjes en mozzarella

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de tuinbonen 2 min. in een pan met water. Giet af en spoel met koud water.
2
Pel en snijd de knoflook fijn, snijd de romatomaten in blokjes en de broccoli in roosjes van maximaal 3 cm groot.
3
Meng de groente met de kipstuckjes en het sap van ½ van de citroen. Snijd de overige citroen in plakjes.
4
Verdeel het mengsel over een ovenschaal en top af met de mozzarella bolletjes en plakjes citroen. Plaats in een voorverwarmde oven voor 20 min. tot de groente gaar zijn en de mozzarella gesmolten is. Haal uit de oven en serveer warm.

Tip: je kunt ook diepvries tuinbonen gebruiken, maar kook ze dan wat langer!

Hoe lang moeten tuinbonen koken?

Wanneer je tuinbonen wilt klaarmaken kun je ze bijvoorbeeld koken. Om ze lekker knapperig te houden kook je ze 5-10 minuten.

Hoe moet je tuinbonen invriezen?

Kook de bonen kort, verwijder de buitenste schil, verpak ze luchtdicht en vries ze maximaal 8 maanden in. Om te ontdooien, laat ze in de koelkast ontdooien of blancheer kort in kokend water.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?