In samenwerking met:
Traybake met vissticks
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Traybake met vissticks

Traybakes, wij zijn er gek op! Je verdeelt alles over één bakplaat en bakt het vervolgens af in de oven. Kost weinig bereidingstijd, zodat jij de tijd dat de traybake in de oven staat lekker iets anders kan doen. Wat wil je nog meer? Deze traybake vullen we met aardappel, groenten én vissticks. Een AVG’tje, maar dan in een modern jasje! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Traybake met vissticks

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water met een snufje zout gaar. Dit duurt ongeveer 15 min. Giet af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
2
Was ondertussen de wortel en witlof. Schil de wortel en snijd doormidden. Snijd de witlof over de lengte doormidden. Pel en plet de knoflook met de (platte) zijkant van je mes.
3
Leg de wortelen, witlof en de knoflook bij de aardappelen op de bakplaat en hussel dit met de olijfolie, honing en tijm erdoorheen. Breng het op smaak met peper en zout en bak 15 min. af in de oven.
4
Haal de bakplaat uit de oven en leg de vissticks bij de groenten op de plaat. Bak nog 15 min. af. Verdeel de traybake over de borden en serveer.

Traybakes: gemak, smaak en alles op één bakplaat 

Soms wil je gewoon een makkelijke maaltijd die weinig afwas oplevert, maar wél vol smaak zit. Dan is een traybake jouw beste vriend. Deze alles-in-één ovenmaaltijd is ideaal voor drukke doordeweekse dagen of een relaxte zondagavond. Je legt alle ingrediënten op één bakplaat, schuift ‘m in de oven en laat de smaken hun werk doen. 

Het fijne aan traybakes is dat je eindeloos kunt variëren. Denk aan een traybake met kippendijen, krieltjes en paprika of eentje met zalm, groene asperges en citroen. Ook lekker: deze traybake met aardappelkroketjes. Dit is zo’n maaltijd waar het hele gezin van gaat smullen! Zin in iets vegetarisch? Dan is een traybake met bloemkool, zoete aardappel, rode ui en een kruidige yoghurtdressing een heerlijke optie. 

Ook aan wereldse smaken geen gebrek. Wat dacht je van een Mexicaanse traybake met gekruide gehaktballetjes, mais en bonen of een Midden-Oosterse variant met halloumi, aubergine en harissa? Door de ingrediënten te kruiden vóór het bakken en af te maken met een frisse topping na het garen, geef je elke traybake een eigen karakter. 

Traybakes zijn niet alleen makkelijk, ze zijn ook perfect om groenten in de hoofdrol te zetten. Alles gaart tegelijk in de oven en je hebt je handen vrij voor andere dingen. Serveer eventueel met een simpele salade, flatbread of een yoghurtsausje en je maaltijd is compleet. Of je nu kookt voor jezelf, je gezin of een groep vrienden – met een traybake zit je altijd goed. Eén bakplaat, volop smaak én het perfecte antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via