Vegetarische aardappel- knolselderijstamppot met paddenstoelen
Niveau
Beginner
Tijd
30 min

Aardappel-knolselderijstamppot met paddenstoelen

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm. Kook de aardappelen en knolselderij met wat zout vervolgens gaar in een pan met ruim water gedurende 15 min.
2
Week de gedroogde shiitake paddenstoelen in een kom met 150 ml kokendheet water en laat 15 min. staan. Zeef de paddenstoelen en vang het vocht op en zet apart. Snijd de geweekte shiitake paddenstoelen fijn en zet apart.
3
Snijd de gemengde paddenstoelen in grove stukken. Verhit boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen rondom bruin, haal uit de pan en zet apart.
4
Pel en snipper ondertussen de ui. Voeg de ui en fijngesneden, geweekte shiitake paddenstoelen toe aan de pan. Schenk 2/3 van het vocht van de geweekte shiitake paddenstoelen erbij en voeg de paddenstoelenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en kook in ca. 5 min. tot een mooie jus. Breng op smaak met peper en zout.
5
Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp de groenten samen met mosterd en melk tot een puree. Meng voorzichtig de gebakken paddenstoelen en waterkers erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer met de paddenstoelenjus apart.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Soort
Stamppot
Aardappel
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via