Vegetarische aardappel- knolselderijstamppot met paddenstoelen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Aardappel-knolselderijstamppot met paddenstoelen

Een heerlijk gerecht voor deze tijd van het jaar: stamppot. Deze vegetarische aardappel- knolselderijstamppot met paddenstoelen is lichter van structuur door de knolselderij. Door de paddenstoelen en jus krijgt de stamppot veel smaak en mis je het vlees zeker niet!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept aardappel-knolselderijstamppot met paddenstoelen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm. Kook de aardappelen en knolselderij met wat zout vervolgens gaar in een pan met ruim water gedurende 15 min.
2
Week de gedroogde shiitake paddenstoelen in een kom met 150 ml kokendheet water en laat 15 min. staan. Zeef de paddenstoelen en vang het vocht op en zet apart. Snijd de geweekte shiitake paddenstoelen fijn en zet apart.
3
Snijd de gemengde paddenstoelen in grove stukken. Verhit boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen rondom bruin, haal uit de pan en zet apart.
4
Pel en snipper ondertussen de ui. Voeg de ui en fijngesneden, geweekte shiitake paddenstoelen toe aan de pan. Schenk 2/3 van het vocht van de geweekte shiitake paddenstoelen erbij en voeg de paddenstoelenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en kook in ca. 5 min. tot een mooie jus. Breng op smaak met peper en zout.
5
Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp de groenten samen met mosterd en melk tot een puree. Meng voorzichtig de gebakken paddenstoelen en waterkers erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer met de paddenstoelenjus apart.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?