Print opties

Sluiten

Aardappel-knolselderijstamppot met paddenstoelen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Volledig recept bekijken
1
Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm. Kook de aardappelen en knolselderij met wat zout vervolgens gaar in een pan met ruim water gedurende 15 min.
2
Week de gedroogde shiitake paddenstoelen in een kom met 150 ml kokendheet water en laat 15 min. staan. Zeef de paddenstoelen en vang het vocht op en zet apart. Snijd de geweekte shiitake paddenstoelen fijn en zet apart.
3
Snijd de gemengde paddenstoelen in grove stukken. Verhit boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen rondom bruin, haal uit de pan en zet apart.
4
Pel en snipper ondertussen de ui. Voeg de ui en fijngesneden, geweekte shiitake paddenstoelen toe aan de pan. Schenk 2/3 van het vocht van de geweekte shiitake paddenstoelen erbij en voeg de paddenstoelenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en kook in ca. 5 min. tot een mooie jus. Breng op smaak met peper en zout.
5
Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp de groenten samen met mosterd en melk tot een puree. Meng voorzichtig de gebakken paddenstoelen en waterkers erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer met de paddenstoelenjus apart.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.