In samenwerking met:
Vegetarische Bibimbap
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische bibimbap met gemarineerde kikkererwten

Deze Koreaanse bowl zit boordevol smaak en voedzame ingrediënten! De combinatie van pittige gochujang, geurige shiitake, frisse spinazie en heerlijke kikkererwten zorgt voor een smaakexplosie in de mond bij iedere hap. Het spiegeleitje maakt het helemaal af. Perfect voor een snelle, maar verrassende lunch of diner! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Vegetarische bibimbap met gemarineerde kikkererwten

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en pers de knoflook uit. Meng de knoflook met de sojasaus en sesamolie. Schep de kikkererwten erdoor en laat 15 min. Marineren.
2
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes in 2 min. goudbruin en schud op een bord.
3
Veeg de shiitake schoon en halveer grote stukken. Verhit in een koekenpan ½ van de olijfolie en bak de shiitake 3 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken. Breng pittig op smaak met de gochujang.
4
Verhit in een andere koekenpan de overige olijfolie, breek de eieren boven de pan en bak 4 min. tot het eiwit net is gestold. Bestrooi de spiegeleieren met peper en zout naar smaak.
5
Verdeel de rijst over de kommen, gevolgd door de spinazie, shiitake, worteljulienne, gemarineerde kikkererwten en taugé. Leg op elke bowl een spiegelei en bestrooi met de sesamzaadjes.

Aan de slag met de bibimbap met gemarineerde kikkererwten! 

Deze Koreaanse rijstbowl is een smaakvol en gezond recept dat boordevol voedzame ingrediënten zit. De pittige gochujang (Koreaanse chilipasta), geurige shiitake, frisse spinazie en heerlijke kikkererwten zorgen voor een perfecte balans van smaken. Het spiegeleitje maakt het gerecht helemaal af. Ideaal voor een snelle, maar verrassende lunch of recept voor het avondeten. Deze bowl met rijst is niet alleen lekker, maar ook een bron van voedingsstoffen, waardoor het een geweldige keuze is voor elke dag. 

Meer gerechten met kikkererwten in de hoofdrol 

Zoals eigenlijk alle peulvruchten zijn kikkererwten een gezonde keuze. Ze zitten boordevol vitamines en mineralen, én diverse belangrijke antioxidanten. Kikkererwten worden dan ook vaak gekozen als vervanger voor vlees en vis om een eiwitrijk en vullend vegetarisch recept te maken. Probeer naast deze vegetarische bibimbap met gemarineerde kikkererwten ook eens deze heerlijke vegetarische kip kerrie met kikkererwten. Door de peulvruchten in dit recept is het lekker vullend en ook vol van smaak. Top het geheel af met verse peterselie en frisse komkommer en het is tijd om te genieten. Deze vegetarische tandoori met kikkererwten is ook erg lekker! Al in 30 minuten staat het romige gerecht op tafel. Ideaal voor wanneer je geen zin hebt om uren in de keuken te staan, maar wel toe bent aan een voedzaam gerecht. Of wat dacht je van deze makkelijke vegetarische kip curry? Dit Indiase recept is lekker smeuïg en ideaal voor wanneer je een avondje geen vlees wilt. Top het geheel af met verse koriander en smullen maar!  

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via