In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegetarische kip curry

Zin in een heerlijke smeuïge Indiase curry vol van smaak? Probeer vanavond dan geen kip maar KIK curry! Vervang de kip voor heerlijke eiwitrijke kikkererwten, zo eet jij op een gemakkelijke manier minder vlees. Aftoppen met een beetje koriander en smullen maar.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische kip curry

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in reepjes. Hak de koriander grof.
2
Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de paprika 3 min. Schep de currypasta erdoor en bak 1 min. mee.
3
Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Voeg de bloemkoolroosjes toe en verwarm 5 min.
4
Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Schep de kikkererwten door de curry en verwarm nog 3 tot 4 min.
5
Schep de rijst in 4 diepe borden of kommen. Verdeel er de curry over. Bestrooi met de koriander.

Tip: serveer er wat naanbrood bij om lekker mee in de curry te dippen.
Tip:
lekker met partjes limoen.

Wil jij meer plantaardig eten, maar weet je niet hoe? Ontdek de verrassende plantaardige recepten van zokanhetook.nu! Geniet van makkelijke en smaakvolle recepten vol voedzame ingrediënten die goed zijn voor jou en de planeet. Kies ook vaker voor de eindeloze mogelijkheden van plantaardig.

Een heerlijke, vegetarische Indiase curry

Op zoek naar een smaakvolle en voedzame vegetarische curry? Dan zijn Bonduelle kikkererwten de perfecte basis voor jouw recept! Kikkererwten zijn namelijk rijk aan vezels en eiwitten, waardoor ze een uitstekende vleesvervanger zijn. In combinatie met de juiste kruiden en groenten zoals bloemkoolroosjes, creëer je in een handomdraai een heerlijke Indiase curry.

Met Bonduelle kikkererwten uit blik of pot heb je altijd een gezonde en snelle optie voorhanden. Voeg ze toe aan je curry voor een stevige bite en extra smaak. Of je nu gaat voor een mildere of pittigere variant, deze curry met kikkererwten zal gegarandeerd in de smaak vallen.

Bovendien zijn kikkererwten ontzettend veelzijdig in gebruik. Naast een curry kan je er bijvoorbeeld ook hummus of falafel mee maken. Voeg ze toe aan een salade voor een extra portie eiwitten en vezels, of verwerk ze in een vegetarische burger. Met Bonduelle kikkererwten in huis, kan je eindeloos experimenteren en genieten van smaakvolle vegetarische gerechten!

Verschillende soorten curry’s

Er zijn verschillende soorten curry’s afhankelijk van het land, de regio en de culinaire tradities. Zo is er bijvoorbeeld Indiase curry, die vaak wordt gemaakt met een mix van kruiden en specerijen zoals kurkuma, koriander, komijn, gember en kardemom en wordt bereid met vlees, vis of groenten. Thaise curry heeft een kenmerkende smaak dankzij ingrediënten als citroengras, limoenblad, Thaise basilicum en kokosmelk. Japanse curry is dikker en milder dan andere curry’s en wordt meestal geserveerd met rijst. Er zijn ook andere variaties, zoals de Surinaamse curry, de Caribische curry en de Maleisische curry. Elke curry heeft zijn eigen unieke smaak en karakter en biedt een geweldige culinaire ervaring.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?