Vegetarische bibimbap met gemarineerde kikkererwten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en pers de knoflook uit. Meng de knoflook met de sojasaus en sesamolie. Schep de kikkererwten erdoor en laat 15 min. Marineren.
2
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes in 2 min. goudbruin en schud op een bord.
3
Veeg de shiitake schoon en halveer grote stukken. Verhit in een koekenpan ½ van de olijfolie en bak de shiitake 3 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken. Breng pittig op smaak met de gochujang.
4
Verhit in een andere koekenpan de overige olijfolie, breek de eieren boven de pan en bak 4 min. tot het eiwit net is gestold. Bestrooi de spiegeleieren met peper en zout naar smaak.
5
Verdeel de rijst over de kommen, gevolgd door de spinazie, shiitake, worteljulienne, gemarineerde kikkererwten en taugé. Leg op elke bowl een spiegelei en bestrooi met de sesamzaadjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.