In samenwerking met:
Kik Kerrie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische kip kerrie met kikkererwten

Skip de kip en switch van kip naar KIK kerrie! Net zo romig van smaak en vol met groenten en peulvruchten. Wist je dat kikkererwten veel eiwitten bevatten? Daardoor is het een perfecte vervanging voor vlees. Top het af met wat verse peterselie en frisse komkommer. Smullen maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische kip kerrie met kikkererwten

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Schaaf of snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Roer de suiker door de wijnazijn. Schep er de komkommer door en zet apart.
2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes.
3
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak ze in 8 min. zacht. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
4
Schep de kerrie door het paprikamengsel. Schenk de kookroom in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Hak ondertussen de peterselie fijn.
5
Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kik kerrie bij en bestrooi met de peterselie.

Tip: voeg 1 blikje ananasstukjes met het sap toe.

Een 25-minuten-maaltje met kikkererwten

Op zoek naar een smaakvolle en voedzame maaltijd? Probeer dan eens deze heerlijke vega variant van kip kerrie met kikkererwten van Bonduelle. De kikkererwten zijn een perfecte vleesvervanger omdat ze boordevol eiwitten en vezels zitten. Bovendien voegen ze ook nog eens een lekkere bite en smaak toe aan het gerecht.

Kip kerrie is een gerecht dat iedereen wel kent en waar veel mensen dol op zijn. Door de toevoeging van de kikkererwten wordt het gerecht extra voedzaam en gezond. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een smaakvolle en kruidige maaltijd. Serveer het met rijst en je hebt een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel staan.

Of je nu een drukke doordeweekse avond hebt of gewoon zin hebt in een lekkere maaltijd, deze kip kerrie met kikkererwten van Bonduelle is altijd een goed idee. En het mooie is, het is ook nog eens makkelijk te maken. Probeer het zelf en ontdek hoe lekker en voedzaam vleesvervangers kunnen zijn.

Alles over kikkererwten

Kikkererwten zijn een populaire peulvrucht die al duizenden jaren in de keukens van het Midden-Oosten, India en het Middellandse Zeegebied worden gebruikt. Ze zijn een geweldige bron van plantaardige eiwitten, vezels, vitamines en mineralen, waardoor ze een gezonde toevoeging zijn aan elk dieet. Kikkererwten zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, zoals hummus, salades, soepen, stoofschotels en curry’s. Ze kunnen ook worden geroosterd en gegeten als een gezonde snack. Door hun heerlijke nootachtige smaak en voedingswaarde zijn kikkererwten een geweldige optie voor vegetariërs en veganisten en voor iedereen die op zoek is naar gezonde en smakelijke voeding.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via