In samenwerking met:
Vegetarische Burrito's
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische burrito’s

Soms is er niets zo lekker als een avondje comfort food. Deze vegetarische burrito’s lenen zich daar perfect voor! In deze vega versie zitten vegetarische rulstukjes, zwarte bonenspread, frisse salsa en natuurlijk heel veel kaas.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vegetarische burrito’s

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Breng 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Bereid hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
2
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de rulstukjes met de picadillo 3 min. Voeg de tomatenpuree en het overige water toe en bak nog 5 min. op laag vuur.
3
Pel en snipper ondertussen de rode ui en snijd de tomaten in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de jalapeño’s fijn en meng ze met 2 el vocht uit het potje, de tomaten en rode ui tot een salsa.
4
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak grof en breng op smaak met peper en eventueel zout.
5
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk steeds 1 horizontale baan over het midden van elke tortilla met de bonenspread, laat de randen vrij. Verdeel over elke tortilla 2 el salsa, 1 el sour cream, 3 el rijst, 2 el rulstukjes, 2 el avocado en 2 el cheddar over. Vouw eerst de brede kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol verder op. Maak zo de rest van de burrito’s.
6
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril in delen de burrito’s 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Halveer ze en serveer met de overige salsa.

Combinatietip: maak de vegetarische burrito compleet met wat koriander en limoen!
Bewaartip: wil je de burrito’s meenemen? Rol de burrito’s direct in een stuk bakpapier en vouw dicht.

Makkelijk en snel: de Mexicaanse burrito

Een burrito is een populair Mexicaans gerecht dat bestaat uit een opgerolde tortilla gevuld met verschillende ingrediënten. De vulling kan variëren, maar typische ingrediënten zijn bonen, vlees (zoals rundvlees, kip of varkensvlees), rijst, kaas, guacamole, zure room en salsa. Zo zijn lekkere varianten met vlees deze breakfast burrito met spek of een klassieke burrito met gehakt. Deze burrito met zalm, chimichurri en koolsalade is juist lekker voor wanneer je een avondje vis wilt eten! Burrito’s zijn vaak groot en makkelijk om mee te nemen, waardoor ze handig zijn om onderweg te eten.

De oorsprong van de burrito is enigszins omstreden, maar het lijkt erop dat het gerecht zijn oorsprong heeft in het noorden van Mexico. De naam burrito betekent letterlijk kleine ezel. De term wordt vermoedelijk gebruikt omdat de opgerolde vorm van de burrito doet denken aan de bundels die ezels op hun rug dragen. Burrito’s zijn in de loop der jaren internationaal populair geworden en hebben talloze variaties gekregen, aangepast aan lokale smaken en voorkeuren. Ze zijn nu te vinden op menu’s over de hele wereld, en de vulling kan sterk variëren, afhankelijk van de culinaire tradities van de regio waarin ze worden bereid. Probeer naast deze vegetarische burrito’s eens deze Mexicaanse burrito’s met vega kipstuckjes of een gezonde burrito bowl. Met deze recepten creëer je zo lekkere, vegetarische gerechten!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via