Breng 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Bereid hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
2
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de rulstukjes met de picadillo 3 min. Voeg de tomatenpuree en het overige water toe en bak nog 5 min. op laag vuur.
3
Pel en snipper ondertussen de rode ui en snijd de tomaten in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de jalapeño’s fijn en meng ze met 2 el vocht uit het potje, de tomaten en rode ui tot een salsa.
4
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak grof en breng op smaak met peper en eventueel zout.
5
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk steeds 1 horizontale baan over het midden van elke tortilla met de bonenspread, laat de randen vrij. Verdeel over elke tortilla 2 el salsa, 1 el sour cream, 3 el rijst, 2 el rulstukjes, 2 el avocado en 2 el cheddar over. Vouw eerst de brede kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol verder op. Maak zo de rest van de burrito’s.
6
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril in delen de burrito’s 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Halveer ze en serveer met de overige salsa.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.