Kook de verse spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd intussen de ui fijn en snijd de wortel, aubergine, tomaat en paprika in kleine blokjes.
2
Meng de pulled oats met de extra vergine olijfolie, oregano, tijm, rozemarijn en chili. Meng dit goed door en laat het even intrekken voordat je het gaat bakken.
3
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Voeg als de ui glazig begint te worden de wortelblokjes en aubergine toe. Pers de teentjes knoflook uit in de pan en laat al roerend de smaak vrijkomen. Voeg vervolgens de gemarineerde pulled oats en tomatenpuree toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg nu de tomaten en paprikablokjes toe. Door deze als laatste toe te voegen behouden ze hun lekkere bite. Voeg na 2 minuten de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook.
4
Giet de verse pasta af en haal de pasta door de bolognesesaus. Verdeel de pasta en de saus over twee borden en top het geheel af met verse basilicum, Parmezaanse kaas en kleine druppeltjes extra vergine olijfolie voor de smaak.
Tip: wil je je spaghetti bolognese een keer op een andere manier eten? Vervang de verse pasta dan door courgetti (pasta gemaakt van courgette). Deze kun je zelf maken, of kant-en-klaar in de supermarkt kopen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.