In samenwerking met:
Volkorenrijstsalade met kikkererwten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Volkorenrijstsalade met kikkererwten

Zin in een gezond recept? Ga eens voor deze volkorenrijstsalade met kikkererwten, tonijn en frisse citroen. We maken het compleet met knapperige groenten als courgette, tomaten en paprika om er een makkelijke, voedzame en smaakvolle maaltijd van te maken!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Volkorenrijstsalade met kikkererwten

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een grote kom.
2
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard, schil ze en snijd in parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
3
Snijd de courgette en de paprika’s in blokjes van 0,5 cm en de cherrytomaten in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers uit. Giet de tonijn af, bewaar de olie.
4
Meng de rijst met de kikkererwten, courgette, paprika, tomaat, tonijn, dressing en olijfolie. Breng op smaak met peper, eventueel zout en citroensap. Verdeel de rijstsalade over de borden en leg de partjes ei erop.

Aan de slag met rijstsalades

Heb jij al eens een rijstsalade gemaakt? Een rijstsalade is een koude salade waarin gekookte rijst de basis vormt van de salade. Verder kan je het aanvullen met eigenlijk alles wat je lekker vindt! Denk aan groenten als paprika en courgette, vlees, vis of een vega alternatief en een frisse dressing. Zeker in de zomer genieten mensen vaak van een koude rijstsalade. Het is ook makkelijk mee te nemen voor bij de picknick of om te bewaren voor een smaakvol lunch recept. Geen idee wat voor rijstsalade je kan maken? Wij helpen je graag met wat inspiratie!

Deze volkorenrijstsalade met kikkererwten, frisse citroen en tonijn is perfect voor wanneer je geen zin hebt om uren in de keuken te staan, maar wel toe bent aan een smakelijke, goedgevulde maaltijd. Deze rijstsalade met gegrilde maïs en tajin is juist een verrassende rijstsalade dankzij de Mexicaanse twist. Met gegrilde maïskolf, romige toppings, een frisse dressing en heerlijke tajin kruiden is het een gerecht waar je elke dag van kan genieten.

Nog een aanrader is deze Aziatische rijstsalade met sesamdressing. In dit recept maken we gebruik van tal van ingrediënten uit de Aziatische keuken. Denk aan sesam, rijstazijn, sojasaus en koriander. Verder maken we de salade compleet met gerookte makreel, wortel julienne, rode ui en Chinese kool. Wil je wat meer uitpakken? Ga voor een Indiase rijstsalade met gepocheerde kabeljauwhaas! Klinkt moeilijk, maar het pocheren van kabeljauwhaas is helemaal niet zo lastig. Door kurkuma toe te voegen aan het vocht, krijgt de vis een mooie gouden kleur.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via