Waldorfsalade Met Homemade Croutons
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Waldorfsalade met homemade croutons

Waldorfsalade, een echte klassieker die eigenlijk nooit uit de mode raakt. Zo ook onze variant op deze lekker knapperige salade. Zonder mayonaise, maar mét heerlijke frisse dressing van magere kwark, olijfolie, citroensap en dille. Voeg daar nog crunchy homemade croutons aan toe en je salade is compleet.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept waldorfsalade met homemade croutons

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Snijd het brood in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Meng de helft van de olijfolie met de knoflook, peper en zout en schep de blokjes brood erdoorheen. Spreid uit over een bakplaat en bak 30 minuten op 160˚C krokant.
2
Meng de rest van de olijfolie met de helft van het citroensap, de mosterd, kwark en dille en breng op smaak met peper en zout.
3
Rooster de walnoten 3 minuten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof.
4
Halveer de druiven. Snijd het klokhuis uit de appels, snijd in blokjes en meng met de helft van het citroensap. Meng de eikenbladsla-melange met de druiven, appels, rozijnen, walnoten, boerenkaas en bleekselderij. Serveer de salade met de dressing en de croutons.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Mosterd
  • Melk
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Selderij
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via