Heerlijke wraps met sticky aubergine, een leuke vervanger voor vlees. Je maakt de wraps af met sla, komkommer en een zelfgemaakte sriracha mayonaise. Makkelijk om te maken en binnen een half uur op tafel!
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept wrap met sticky aubergine en srirachamayonaise
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
1
Snijd de aubergine in repen van 5 bij 2 cm. Strooi het zout over de aubergine repen en laat 10 min. staan. Dep de aubergine droog met keukenpapier en bestrooi met de maïzena. Zorg dat alle stukken aubergine goed zijn bedekt.
2
Meng de rijstazijn, sojasaus, ketjap, agavesiroop en de sesamolie tot een marinade.
3
Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de aubergine 2 min. Voeg de marinade toe en bak de aubergine 15 min. in de marinade op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Haal de sticky aubergine uit de pan.
4
Snijd de komkommers in dunne plakjes. Meng in een kommetje de mayonaise met de sriracha tot een sriracha mayonaise.
5
Verhit een koekenpan en rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Haal uit de pan en verwarm de tortilla’s volgens aanwijzingen op de verpakking.
6
Verdeel over iedere tortilla de veldsla, de helft van de sticky aubergine, komkommer, sriracha mayonaise en het sesamzaad.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment