Print opties

Sluiten

Zelfgemaakt naanbrood met knoflookboter

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 40min

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Meng in een kom het warme water met de bakkersgist en suiker tot het begint te schuimen. Dit duurt ongeveer 5 min. Voeg de Griekse yoghurt toe.
2
Doe de bloem in een ruime kom en voeg het Griekse yoghurt mengsel toe samen met 1 el olijfolie. Kneed dit ca. 10 min. met de hand tot een mooi stevig, zacht deeg. Voeg halverwege het kneden het zout toe aan het deeg. Maak een bal van het deeg. Doe in de ruime kom 1 el olijfolie en draai de deegbal om in de kom zodat beide kanten bedekt zijn met olie. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
3
Verdeel de deegbal in 10 gelijke balletjes. Druk de balletjes plat met de hand tot je een plat rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 cm. Indien nodig kan er olie worden toegevoegd om de broodjes met je vingers uit te rollen.
4
Verhit 0,5 el olijfolie in een koekenpan en bak 1 brood tot de bovenkant goed begint te bollen. Draai het brood om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal deze stappen tot het brood op is.
5
Pel en snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit een pan op middelhoog vuur en smelt de ongezouten roomboter. Voeg de knoflook toe en laat even pruttelen.
6
Verdeel de knoflookboter over de naanbroden en garneer het brood naar wens met verse koriander.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.