Ovenschotels eten we lang niet alleen maar in de winter! Ook in de zomer zijn ze perfect geschikt. Het is natuurlijk maar net met wat je de ovenschotel vult. In dit recept kiezen we voor tomaat, prei, rode ui, orzo en halloumi. De citroen voegt een heerlijke frisse touch toe aan het gerecht. Dit wil je proberen!
Tip: verdeel als extra garnering dille over de ovenschotel.
Halloumi is een stevige, rubberachtige kaas die oorspronkelijk uit Cyprus komt. Het wordt meestal gemaakt van een combinatie van schapen- en geitenmelk, soms met de toevoeging van koeienmelk. Wat halloumi bijzonder maakt, is het hoge smeltpunt, waardoor het perfect geschikt is om te grillen of bakken zonder te smelten.
Halloumi kan op verschillende manieren worden verwerkt in gerechten:
Halloumi voegt een unieke hartige smaak en een heerlijk contrast tussen zachte binnenkant en knapperige buitenkant toe aan verschillende gerechten. Het is een veelzijdige kaas die zowel vegetariërs als niet-vegetariërs zal bekoren.
Halloumi kun je dus combineren met tal van gerechten. Probeer bijvoorbeeld eens deze Griekse maaltijdsalade van de BBQ of deze bulgur met tuinbonen en halloumi. En wist je dat je halloumi zelfs kunt verwerken in een cake? Maak deze hartige cake met halloumi en olijven eens!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment