Krokante kipkluifjes met dukkah
Niveau
Beginner
Tijd
45 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Krokante kipkluifjes met dukkah

Met dit recept van onze Midden-Oosten chef, Neda Kia, scoor je gegarandeerd punten bij familie en vrienden! Krokante, malse kip met een heerlijk kruidenmengsel, dukkah. Een explosie aan smaken in je mond!

Combineer deze kipkluifjes met de andere borrelrecepten van de sharingplank van Neda.

Mijn menu planner
Gemaakt door:
Neda Kia

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept krokante kipkluifjes met dukkah

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven op 200 C°. Meng de kip in een mengkom goed met de olie bij. Verdeel de kip over een bakplaat bedekt met bakpapier en rooster het 15 - 20 min. in de oven.
2
Hak met een hakmolen of snijd de pistachenootjes en amandelen in fijne stukjes. Mix samen met de overige ingredienten door elkaar voor de dukkah. Rooster de mix in een koekenpan op laag vuur tot de vetten en aroma's vrijkomen. Let op dat je de specerijen niet verbrand. Zet weg in een mengkom.
3
Haal de kip uit de oven. Op de bakplaat zijn de heerlijke sappen vrijgekomen. Haal de kipkluifjes een voor een door de sappen op de bakplaat en dan door het dukkah mengsel tot de kip goed is bedekt.
4
Leg de kipkluifjes op een schaal en strooi het resterende dukkah mengsel over de kip.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via