Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Sumak komkommer en rode ui salade

Lekker betekent niet gelijk moeilijk, kijk maar naar deze salade! Binnen 10 min. serveer jij de heerlijke sumak komkommer en rode ui salade van onze Midden-Oosten chef Neda Kia op tafel. De combinatie van frisse komkommer, scherpe ui en kruidige, citroenachtige sumak zorgen voor een smaakexplosie in je mond.

Eatertainer Neda heeft nog veel meer heerlijke recepten voor je klaarstaan. Ga mee op culinaire reis rond de wereld met Taste The World en maak je klaar voor geurige, kleurrijke en verrassende recepten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept sumak komkommer en rode ui salade

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de komkommer in schijfjes en bewaar in een mengkom. Pel de ui, snijd doormidden en vervolgens in dunne schijfjes.
2
Pluk de takjes peterselie en hak fijn. Halveer de limoen, pers het sap eruit en vang op. Voeg het limoensap samen met de peterselie, sumak, olijfolie en zout toe aan de komkommer. Meng goed door elkaar en maak eventueel verder op smaak met zout en sumak.

Wat is sumak?

In het Midden-Oosten gebruiken ze deze smaakmaker maar al te graag in gerechten. Sumak is een fruitig en zuur besje waarbij zowel het besje als de pitjes worden vermalen tot poeder. De smaak is kruidig, bijna citroenachtig en het geeft je gerechten een heerlijke twist. Sumak wordt ook gebruikt in kruidenmengsels als Za’atar, een van de bekendere kruidenmengsels.

Inspiratie nodig voor nog meer Midden-Oosterse gerechten? Check dan eens de borrelrecepten van de sharingplank van Neda. Deze kleurrijke plank is geïnspireerd op de Midden-Oosterse en Perzische keuken en staat vol met hapjes voor een avondje met vrienden. Van lavash crackers en klassieke hummus tot krokantje kipkluifjes met dukkah en zelfgemaakte labneh, genieten ga je zeker!

Waar kan ik sumak mee vervangen?

Wanneer je sumak wilt vervangen kun je het beste citroensap gebruiken. Op het laatste moment van je bereiding van je gerecht wat citroensap toevoegen, geeft een frisse smaak aan je gerecht!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?