Lavash crackers
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Lavash crackers

Een nieuwe trend onder de crackers: deze lavash crackers. Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai knapperige crackers om te dippen in je favoriete sauzen. Wat dacht je van een lekkere lavash cracker met hummus?

Nog meer lekkere borrelrecept uit het Midden-Oosten? Onze chef Neda heeft een hele sharingplank vol verrukkelijke smaken voor je.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Neda Kia

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept lavash crackers

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 160 graden. Knip met een schaar 1 vel lavash of platbrood in driehoeken. Voeg de stukje brood met olijfolie en sesamzaad toe aan een mengkom.
2
Meng het goed en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
3
Bak ze in de oven voor ongeveer 10 min. of tot ze krokant zijn. Voor het serveren besprenkelen met zeezout.

Wat is het verschil tussen Lavash en platbrood?

Voor dit recept zijn twee soorten broden geschikt. Lavash en platbrood (flatbread). Maar wat is eigenlijk het verschil? Lavash is een dun, mals en rechthoekige brood op basis van meel, water en zout gebakken in een tandooroven.

Libanees platbrood is ook op basis van meel, water en zout gemaakt, maar is rond en krokanter. Kies dus vooral wat je voorkeur heeft of wat je hebt liggen.

Waar kan je Lavash brood kopen?

Lavash brood vind je bij de Turkse supermarkten of bakker en platbrood vaak bij de grotere supermarkten, bijvoorbeeld Libanees platbrood. Knip of snijd het brood in driehoeken, vierkanten, wees lekker creatief.

Neda's sharingplank
Neda's sharingplank

Waar komt Lavash vandaan?

Lavash is een dun, flexibel platbrood dat afkomstig is uit de Kaukasus-regio en delen van het Midden-Oosten, waaronder Armenië, Iran en Turkije. Het wordt traditioneel gemaakt van tarwebloem, water en zout, en het wordt veel gebruikt als basis voor wraps en sandwiches.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via