Een nieuwe trend onder de crackers: deze lavash crackers. Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai knapperige crackers om te dippen in je favoriete sauzen. Wat dacht je van een lekkere lavash cracker met hummus?
Nog meer lekkere borrelrecept uit het Midden-Oosten? Onze chef Neda heeft een hele sharingplank vol verrukkelijke smaken voor je.
Voor dit recept zijn twee soorten broden geschikt. Lavash en platbrood (flatbread). Maar wat is eigenlijk het verschil? Lavash is een dun, mals en rechthoekige brood op basis van meel, water en zout gebakken in een tandooroven.
Libanees platbrood is ook op basis van meel, water en zout gemaakt, maar is rond en krokanter. Kies dus vooral wat je voorkeur heeft of wat je hebt liggen.
Lavash brood vind je bij de Turkse supermarkten of bakker en platbrood vaak bij de grotere supermarkten, bijvoorbeeld Libanees platbrood. Knip of snijd het brood in driehoeken, vierkanten, wees lekker creatief.
Lavash is een dun, flexibel platbrood dat afkomstig is uit de Kaukasus-regio en delen van het Midden-Oosten, waaronder Armenië, Iran en Turkije. Het wordt traditioneel gemaakt van tarwebloem, water en zout, en het wordt veel gebruikt als basis voor wraps en sandwiches.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment