Gnocchi met boerenkoolsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gnocchi met boerenkoolsaus

Gnocchi is een ontzettend veelzijdig product uit de Italiaanse keuken. Je kunt de gnocchi koken of bakken, maar ook gebruiken in een ovenschotel of verwerken in een traybake. In dit gerecht wordt de gnocchi gekookt, waardoor hij een beetje plakkerig wordt. Hierdoor hecht de romige boerenkoolsaus zich perfect aan de gnocchi. Afgetopt met blauwe kaas en walnoten is dit een gerecht met pit én bite!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Gnocchi met boerenkoolsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht op bij het afgieten.
2
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers uit. Verbrokkel de blauwe kaas en hak de walnoten grof.
3
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg de boerenkool samen met de knoflook en wat peper en zout toe. Bak 5 min.
4
Pers het sap uit de citroen. Voeg de boerenkool samen met het opgevangen kookvocht, het citroensap, de helft van de blauwe kaas en peper en zout in de blender en mix tot een gladde saus.
5
Giet de boerenkoolsaus terug in de pan en voeg de gnocchi toe. Roer het geheel door elkaar. Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de resterende blauwe kaas en walnoten. Top af met peper.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?