Gnocchi is een ontzettend veelzijdig product uit de Italiaanse keuken. Je kunt de gnocchi koken of bakken, maar ook gebruiken in een ovenschotel of verwerken in een traybake. In dit gerecht wordt de gnocchi gekookt, waardoor hij een beetje plakkerig wordt. Hierdoor hecht de romige boerenkoolsaus zich perfect aan de gnocchi. Afgetopt met blauwe kaas en walnoten is dit een gerecht met pit én bite!
Zeg je boerenkool, dan zeg je boerenkool stamppot. Maar je kan zoveel meer met deze bijzondere en voedzame groente! Van romige soep recepten, frisse salades, smaakvolle pasta recepten en zelfs smoothies; ontdek de veelzijdigheid van boerenkool en verwerk het vaker in je gerechten. Boerenkool is een stevige bladgroente, te herkennen aan de donkergroene bladeren, die vaak jaarrond te verkrijgen is. In de herfst en winter is het hét seizoen van boerenkool en is het dan ook op zijn lekkerst. Hoewel we boerenkool vaak koken, kan je het ook rauw en koud eten. Boerenkool smaakt namelijk zoeter als de temperatuur onder het vriespunt daalt. In de supermarkt vind je boerenkool vaak gesneden, maar wanneer je het rechtstreeks bij de boer haalt, zijn het grove bladeren met dikke stengels. Boerenkool bevat veel vitamines en mineralen en is dan ook ideaal om gezonde recepten mee te maken.
Heb je boerenkool in huis, maar heb je geen idee wat je ermee kan maken? Ga eens voor de gnocchi met boerenkoolsaus. Heerlijk romig en ontzettend smaakvol door de combinatie van boerenkool, blauwe kaas en knapperige walnoten. Wist je dat je ook heerlijke pizza recepten kan maken met boerenkool? Zo is deze veggi pizza met boerenkool zeker een aanrader om een keer te maken. Of wat dacht je van deze knapperige boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat en olijven? Extra lekker dankzij de toevoeging van grove stukken feta.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment