Boerenkool stamppot met spekjes
Niveau
Beginner
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Boerenkool stamppot met spekjes en honing mosterd jus

Wie wordt er nou niet blij van een goede warme boerenkool stamppot? Wij in ieder geval wel! Deze stamppot met lekker krokante spekjes serveren we met een honing mosterd jus. Een verrassende, maar heerlijke smaak in combinatie met de boerenkool!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept boerenkool stamppot met spekjes en honing mosterd jus

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Breng een grote pan water aan de kook, voeg de aardappelen toe en leg de boerenkool bovenop de aardappelen. Kook in 15 à 20 min. gaar.
2
Giet de aardappelen af en voeg ½ van de roomboter, de melk en Verstegen Mix voor stamppot boerenkool toe en stamp fijn. Breng op smaak met zout.
3
Verhit ondertussen een pan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekreepjes uit de pan maar laat het vet in de pan. Voeg de overige boter, honing, ½ van de mosterd, bouillon en warm water toe en roer door. Voeg de rozemarijn toe en laat de jus 5 min. inkoken op middelhoog vuur.
4
Serveer de boerenkool met de spekjes, jus en overige mosterd.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Melk

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

A
Arie
Ik kook eerst de boerenkool circa 15 minuten, en voeg dan de aardappels toe. Anders is de boerenkool wat rauw.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Arie, goeie tip! Dat kan inderdaad ook, afhankelijk van wat je voorkeur heeft :)

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via