Niveau
Beginner
Tijd
35 min

Boerenkool stamppot met spekjes en honing mosterd jus

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Breng een grote pan water aan de kook, voeg de aardappelen toe en leg de boerenkool bovenop de aardappelen. Kook in 15 à 20 min. gaar.
2
Giet de aardappelen af en voeg ½ van de roomboter, de melk en Verstegen Mix voor stamppot boerenkool toe en stamp fijn. Breng op smaak met zout.
3
Verhit ondertussen een pan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekreepjes uit de pan maar laat het vet in de pan. Voeg de overige boter, honing, ½ van de mosterd, bouillon en warm water toe en roer door. Voeg de rozemarijn toe en laat de jus 5 min. inkoken op middelhoog vuur.
4
Serveer de boerenkool met de spekjes, jus en overige mosterd.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Arie
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Soort
Stamppot
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via