Een simpele boerenkoolstamppot, maar dan op zijn Italiaans. In plaats van rookworst gebruiken wij in deze variant salami en maken we hem af met pesto rosso en zongedroogde tomaten. Liever een avond geen vlees? Vervang dan de salami door gorgonzola en een tros cherrytomaten.
Tip: vervang voor een vegetarische variant de salami door gorgonzola en cherrytrostomaten.
Altijd lekker: een boerenkool recept, zoals een stamppot boerenkool. Je kunt deze stamppot op meerdere manieren maken. Zo kun je gaan voor een klassieke boerenkoolstamppot met worst, maar ook deze Italiaanse stamppot met salami en pesto rosso van DekaMarkt. Ook superlekker is deze pastinaakstamppot met boerenkool en kabeljauw met kruidenkorst. Net even anders dan normaal en ook nog eens makkelijk om te maken. Je kunt er ook voor kiezen om een kleine twist te geven aan de klassieke stamppot, zoals bij deze boerenkoolstamppot met paprika. Maak hem af met spekjes en braadworst of ga voor een vegetarische variant!
Meer weten over hoe je boerenkoolstamppot maakt, welke aardappelen je het beste kunt gebruiken en welke stamppot recepten we nog meer hebben? Bekijk onze stamppotpagina en laat je inspireren!
Door het gebruik van pesto til jij je recepten zeker naar een hoger niveau. De Italiaanse saus is makkelijk in gebruik je je kunt het overal bij bedenken. Een van de bekende combinaties is de pasta pesto. Heb jij de pasta pesto met gebakken feta en broccoli al ontdekt?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment