In samenwerking met:
Italiaanse Boerenkool Stamppot Dekamarkt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Italiaanse boerenkoolstamppot

Een simpele boerenkoolstamppot, maar dan op zijn Italiaans. In plaats van rookworst gebruiken wij in deze variant salami en maken we hem af met pesto rosso en zongedroogde tomaten. Liever een avond geen vlees? Vervang dan de salami door gorgonzola en een tros cherrytomaten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept italiaanse boerenkoolstamppot

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en snijd in stukken van ongeveer 3 cm. Was de aardappelen. Zet de aardappelen in een kookpan net onder koud water en breng aan de kook. Voeg de boerenkool toe en laat 20 min. verder garen met de deksel op de pan.
2
Snijd ondertussen de salami in halve plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie en bak de salami in 5 min. krokant.
3
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp grof met een stamper. Voeg de roomboter en pesto toe en meng het geheel goed door.
4
Halveer de zongedroogde tomaten. Serveer de stamppot met de salami en zongedroogde tomaten.

Tip: vervang voor een vegetarische variant de salami door gorgonzola en cherrytrostomaten.

Stamppot met boerenkool

Altijd lekker: een boerenkool recept, zoals een stamppot boerenkool. Je kunt deze stamppot op meerdere manieren maken. Zo kun je gaan voor een klassieke boerenkoolstamppot met worst, maar ook deze Italiaanse stamppot met salami en pesto rosso van DekaMarkt. Ook superlekker is deze pastinaakstamppot met boerenkool en kabeljauw met kruidenkorst. Net even anders dan normaal en ook nog eens makkelijk om te maken. Je kunt er ook voor kiezen om een kleine twist te geven aan de klassieke stamppot, zoals bij deze boerenkoolstamppot met paprika. Maak hem af met spekjes en braadworst of ga voor een vegetarische variant!

Meer weten over hoe je boerenkoolstamppot maakt, welke aardappelen je het beste kunt gebruiken en welke stamppot recepten we nog meer hebben? Bekijk onze stamppotpagina en laat je inspireren!

De toevoeging van pesto

Door het gebruik van pesto til jij je recepten zeker naar een hoger niveau. De Italiaanse saus is makkelijk in gebruik je je kunt het overal bij bedenken. Een van de bekende combinaties is de pasta pesto. Heb jij de pasta pesto met gebakken feta en broccoli al ontdekt?

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via