Boerenkool Broccolisoep Met Gekarameliseerde Zoete Ui
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Boerenkool-broccolisoep met gekarameliseerde zoete ui

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
1
Snipper 1 zoete ui. Verhit 1/3 deel olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de zoete ui 1 minuut. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en boerenkool toe en bak deze 3 minuten mee.
2
Voeg nu het water, bouillonblokjes en broccoli toe in de pan en breng het geheel aan de kook, laat het 20 minuten pruttelen. Pureer de soep samen met de kookroom met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
3
Pel de andere zoete ui en snijd deze in plakken van ca. 1/2 cm dik. Verhit 2/3 deel olijfolie in een koekenpan en bak de plakken ui 4 minuten per kant, tot ze bijna geblakerd zijn. Neem ze uit de pan en haal de ringen los van elkaar.
4
Garneer de soep met wat bladsla en de uienringen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Balans
Koolhydraatarm
Soort
Soep
Broccoli
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via