Wat is golden milk (kurkuma latte)?
Lifestyle

Wat is golden milk (kurkuma latte)?

Heb jij al eens van golden milk gehoord? Golden milk is een warm en kruidig drankje met kurkuma in de hoofdrol. De kurkuma geeft het drankje zijn goudgele kleur, vandaar de naam. Naast kurkuma bevat het drankje gemalen zwarte peper, gemberpoeder en kaneel. In dit recept gaan we voor de plantaardige variatie van melk; amandelmelk. Om het drankje wat zoeter te maken voegen we honing of ahornsiroop toe.

Het drankje vindt zijn oorsprong in India waar het bekend staat om zijn geneeskrachtige werking. Zo zou het volgens de Ayurvedische geneeskunde (alternatieve geneeswijze) helpen met het voorkomen van griep, verkoudheid, hart- en vaatziektes, kanker en overgewicht.

Is golden milk écht een wondermiddel?
In kurkuma zit de antioxidant curcumine waarvan gezegd wordt dat het ontstekingsremmend werkt. Naast kurkuma staat ook gember bekend om hetzelfde positieve effect op de gezondheid, maar hier is allebei onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor. Wel is gember een gezonde toevoeging in je eetpatroon en ook nog eens ontzettend lekker!

Het drinken van golden milk geeft dus geen garantie voor het verlichten van kwaaltjes. Maar een goede toevoeging aan je dag is het zeker! Vooral in de winterperiode kan het ondersteunen aan het versterken van je immuunsysteem. Probeer vooral zelf of het drankje voor jou werkt. Ook zonder de gezonde voordelen is het een lekker drankje voor bijvoorbeeld na een frisse wandeling of om de dag mee te starten. Zelf maken? Binnen vijf minuten heb je een heerlijke golden milk op tafel staan. Bekijk het recept hier.

Aan de slag met golden milk

Of je nu golden milk wilt proberen vanwege alle voordelen of op zoek bent naar een verfrissend drankje, lekker is het zeker! Dus waar wacht je nog op?

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via