Print opties

Sluiten

Pompoen-appelsoep met geitenkaas

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Schil de pompoen, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil 2 appels, verwijder klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de winterpeen in blokjes, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Kook 1 liter water en los daar twee bouillonblokjes in op.
2
Zet een grote pan op het vuur en verhit daarin 2 el olijfolie. Fruit de ui 2 minuten zachtjes aan. Voeg knoflook, komijn en gember toe en fruit kort mee. Voeg de wortel, pompoen en 2 appels toe en bak 4 minuten zachtjes mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 25-30 min zachtjes koken.
3
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd in heel kleine blokjes. Hak de koriander fijn, Meng de geitenkaas met de appel en de koriander.
4
Schep de soep in een diep bord en garneer met het geitenkaasmengsel en de pompoenpitten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.