Pompoen Appelsoep Met Geitenkaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Pompoen-appelsoep met geitenkaas

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
1
Schil de pompoen, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil 2 appels, verwijder klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de winterpeen in blokjes, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Kook 1 liter water en los daar twee bouillonblokjes in op.
2
Zet een grote pan op het vuur en verhit daarin 2 el olijfolie. Fruit de ui 2 minuten zachtjes aan. Voeg knoflook, komijn en gember toe en fruit kort mee. Voeg de wortel, pompoen en 2 appels toe en bak 4 minuten zachtjes mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 25-30 min zachtjes koken.
3
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd in heel kleine blokjes. Hak de koriander fijn, Meng de geitenkaas met de appel en de koriander.
4
Schep de soep in een diep bord en garneer met het geitenkaasmengsel en de pompoenpitten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten
  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Tity
Jennifer van Eatertainment
Jennifer van Eatertainment
Wagemans
Jennifer van Eatertainment
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Voor- & tussengerechten
Diëten
Koolhydraatarm
Soort
Soep
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via