Print opties

Sluiten

Broodje shoarma met lamsvlees

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediƫnten

2 personen
Ingrediƫnten
Extra benodigdheden
1
Breng het water met de rode wijnazijn, suiker, venkelzaad en een snufje aan de kook. Pel en snijd de rode ui in halve ringen en voeg toe in de weckpot. Als het zoetzure mengsel kookt, zet je het vuur uit en voeg je het mengsel toe aan de ui in de pot. Laat afkoelen.
2
Snijd ondertussen de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees en de schil van de komkommer en doe in een zeef met flink wat zout. Laat even staan en knijp er af en toe in om al het vocht uit de komkommer te krijgen.
3
Hak de dille fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Rasp de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Meng in een kom de Griekse yoghurt, dille, knoflook, limoenrasp en de uitgelekte rasp van de komkommer. Breng op smaak met peper en zout.
4
Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Meng de lamsshoarma met het komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en chili flakes en bak in 10 min. gaar.
6
Snijd de pitabroodjes open en vul met het shoarmavlees. Verdeel de zelfgemaakte tzatziki erover en garneer met de zoetzure uien.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.