griekse salade gyros
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Griekse salade met gyros en pastinaak

Wist je dat pastinaak al eeuwen geleden door de Oude Grieken werd gebruikt? Het is de groente, die voor de introductie van de aardappel, een belangrijk bron van voedsel was. Hoe mooi is het dat deze vergeten groente nu helemaal terug is. Wij serveren de pastinaak in een Griekse salade met gyros. Optimaal genieten dus!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept griekse salade met gyros en pastinaak

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd samen met de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak de pastinaak in de zonnebloemolie in ongeveer 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de aubergine toe. Breng op smaak met de oregano, peper en zout.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg het gyros vlees toe. Bak het vlees kort op hoge temperatuur aan. Laat het doorgaren op middelhoog vuur voor ongeveer 10 min. Giet het overgebleven vet af, voordat het vlees wordt toevoegt aan de salade.
3
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de rode ui in ringen. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verdeel de sla over een schaal en voeg de gyros, pastinaak en aubergine toe. Maak de salade af met de tomaatjes, rode ui, olijven en tzatziki. Voeg de pitabroodjes toe.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via