Cajun honing garnalen met orzo is een gerecht met een mooie balans van pittig en zoet. De garnalen worden gekruid met cajun kruiden en afgemaakt met honing, terwijl de orzo het geheel aanvult. Een snel en smaakvol gerecht voor elke gelegenheid én iedere dag!
Orzo, ook wel bekend als risoni, is een pastasoort in de vorm van rijst. Het is een veelzijdig ingrediënt dat je in veel verschillende gerechten kan gebruiken. Dankzij de neutrale smaak laat orzo zich perfect combineren met allerlei ingrediënten en kruiden. Orzo is afkomstig uit de Mediterrane keuken en is eigenlijk een soort combinatie tussen pasta en risotto.
Een van de populairste toepassingen is orzo in een romige risotto. In plaats van arboriorijst gebruik je orzo voor een sneller en net zo smaakvol alternatief. Combineer het met champignons, Parmezaanse kaas en spinazie voor een klassieker, of voeg geroosterde pompoen en salie toe voor een herfstige twist.
Een maaltijd met lekker veel groenten? Maak deze gevulde puntpaprika met tonijn. De puntpaprika vul je met een mengsel van orzo, tonijn, olijven, kappertjes, ui en sambal. Lekker smaakvol én makkelijk te maken!
Orzo is ook ideaal voor soepen, waar het zorgt voor extra bite. Denk bijvoorbeeld aan een minestrone of een lichte kippensoep met groenten zoals wortel en prei. Voor zomerse gerechten kun je een frisse orzo salade maken met tomaat, komkommer, feta en een citroendressing.
Ook in eenpansgerechten blinkt orzo uit. Combineer het bijvoorbeeld met kip, courgette en een vleugje citroen, of maak een vegetarische variant met geroosterde paprika, aubergine en olijven. Voor een snelle maaltijd kun je orzo roerbakken met knoflook, garnalen en een scheutje witte wijn.
Zoals je ziet zijn recepten met orzo vaak makkelijke recepten die ook nog eens snel te bereiden zijn. Dat maakt het ideaal voor op een doordeweekse avond!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment