Cajun Honing Garnalen Met Orzo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Cajun honing garnalen met orzo

Cajun honing garnalen met orzo is een gerecht met een mooie balans van pittig en zoet. De garnalen worden gekruid met cajun kruiden en afgemaakt met honing, terwijl de orzo het geheel aanvult. Een snel en smaakvol gerecht voor elke gelegenheid én iedere dag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept cajun honing garnalen met orzo

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verpak de maïskolven in aluminiumfolie en plaats voor 20 min. in de oven.
3
Marineer ondertussen de garnalen met de honing en cajun kruiden. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de knoflook en garnalen gaar in 5 min.
4
Halveer ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Pers het sap uit de citroen en voeg het citroensap, de kookroom, het paprikapoeder en de blokjes paprika toe aan de garnalen. Roer goed door en laat 3 min. inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
5
Haal de maïskolven uit de oven en snijd de maïskorrels eraf. Serveer de orzo met de cajun garnalen en maïs.

Alledaagse recepten met orzo

Orzo, ook wel bekend als risoni, is een pastasoort in de vorm van rijst. Het is een veelzijdig ingrediënt dat je in veel verschillende gerechten kan gebruiken. Dankzij de neutrale smaak laat orzo zich perfect combineren met allerlei ingrediënten en kruiden. Orzo is afkomstig uit de Mediterrane keuken en is eigenlijk een soort combinatie tussen pasta en risotto.

Een van de populairste toepassingen is orzo in een romige risotto. In plaats van arboriorijst gebruik je orzo voor een sneller en net zo smaakvol alternatief. Combineer het met champignons, Parmezaanse kaas en spinazie voor een klassieker, of voeg geroosterde pompoen en salie toe voor een herfstige twist.

Een maaltijd met lekker veel groenten? Maak deze gevulde puntpaprika met tonijn. De puntpaprika vul je met een mengsel van orzo, tonijn, olijven, kappertjes, ui en sambal. Lekker smaakvol én makkelijk te maken!

Orzo is ook ideaal voor soepen, waar het zorgt voor extra bite. Denk bijvoorbeeld aan een minestrone of een lichte kippensoep met groenten zoals wortel en prei. Voor zomerse gerechten kun je een frisse orzo salade maken met tomaat, komkommer, feta en een citroendressing.

Ook in eenpansgerechten blinkt orzo uit. Combineer het bijvoorbeeld met kip, courgette en een vleugje citroen, of maak een vegetarische variant met geroosterde paprika, aubergine en olijven. Voor een snelle maaltijd kun je orzo roerbakken met knoflook, garnalen en een scheutje witte wijn.

Zoals je ziet zijn recepten met orzo vaak makkelijke recepten die ook nog eens snel te bereiden zijn. Dat maakt het ideaal voor op een doordeweekse avond!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Amerikaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Pasta
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via