Gevulde puntpaprika met tonijn
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gevulde puntpaprika met tonijn

Altijd een goed idee: gevulde puntpaprika. Je kan de paprika namelijk vullen met alles wat jij lekker vindt. Toch liever een houvast qua ingrediënten? Probeer dan eens deze gevulde puntpaprika met tonijn, olijven, kappertjes, feta en orzo. Makkelijk, lekker van smaak en het vult goed door de toevoeging van orzo!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gevulde puntpaprika met tonijn

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Breng een pan met water aan de kook en kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Besprenkel met de olijfolie en wat peper en zout, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor 10 min. in het midden van de oven.
3
Laat de tonijn uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit. Halveer de olijven en pel en snijd de ui fijn. Mix de tonijn met de olijven, kappertjes, ui, sambal en orzo. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
4
Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met het tonijnmengsel. Top af met de feta en schuif nog 5 min. terug in het midden van de oven.
5
Hak de peterselie fijn. Garneer de paprika’s met de peterselie.

Makkelijk en vol van smaak: gevulde groenten

Of je nu gaat voor courgette, paprika of tomaat, groenten kan je altijd vullen! Vooral paprika is een veelgebruikte groente om te vullen met allerlei lekkers. Met een heerlijke vulling was het eten van groenten nooit zo smakelijk. Ook fijn: de oven neemt het werk van je over! Ga voor groenten uit het seizoen, zodat de groenten nóg lekkerder van smaak zijn en het vaak ook nog eens een budget recept wordt.

Kies in het zomerseizoen bijvoorbeeld voor gevulde aubergine. Wanneer de zon straalt, zijn aubergines op hun best! Kies je favoriete ingrediënten of volg het recept voor gevulde aubergine met tomatenrijst, kikkererwten en feta. Wanneer de aubergine roostert in de oven, maak jij de heerlijke vulling. Alleen nog even vullen en voilà, je kan aan tafel! Ook de paprika’s zijn volop in het seizoen tijdens de zomer. Perfect dus om de gevulde puntpaprika met tonijn te maken of deze gevulde paprika met gehakt! Het is niet alleen lekker, maar het ziet er ook nog eens leuk uit doordat je de bovenkant als een ‘dakje’ gebruikt.

Bijna het hele jaar door kan je courgette kopen, alleen in de wintermaanden is het niet in het seizoen. Geen probleem, je kan gevulde courgette dus vaak genoeg maken! Probeer eens deze gevulde courgette met couscoussalade. Door alle groenten en volkoren couscous is dit een voedzaam en gezond recept om te maken. Tegenwoordig kan je flespompoen het gehele jaar kopen, maar in de herfstmaanden zijn ze op hun best. Probeer in deze periode dan ook eens deze gevulde pompoen uit de oven met couscous. Een heerlijk ovengerecht dat perfect is voor een avondje makkelijk koken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?