In samenwerking met:
Hollandse Bospaddenstoelen Risotto Met Geroosterde Hazelnoot En Salie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Hollandse bospaddenstoelen risotto met geroosterde hazelnoot en salie

Op zoek naar een heerlijk en makkelijk te maken risotto recept? Deze romige bospaddenstoelenrisotto met geroosterde hazelnoten en salie is perfect voor een gezellige avondmaaltijd. De combinatie van zachte risotto, hartige paddenstoelen en knapperige hazelnoten zorgt voor een rijke en volle smaak.  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

5 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Hollandse bospaddenstoelen risotto met geroosterde hazelnoot en salie

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de bospaddenstoelen in grove stukken. Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
2
Smelt 1 el Blue Band Heerlijk Romig in een pan met dikke bodem en bak de bospaddenstoelen kort aan, zodat ze lichtbruin gekleurd zijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het water toe aan de pan en laat 15 min. zachtjes koken op middelhoge temperatuur.
3
Smelt in een grote pan 1 el Blue Band Heerlijk Romig en bak de knoflook en de ui glazig. Voeg de risotto toe en roer kort door, blus af met de witte wijn. Voeg een soeplepel van de bospaddenstoelenbouillon toe en laat de risotto rijst de bouillon opnemen, waarbij je tussendoor doorroert. Herhaal tot de risotto beetgaar is.
4
Rooster ondertussen de hazelnoten 10 min. in de voorverwarmde oven, totdat ze lichtbruin gekleurd zijn. Laat even afkoelen en hak de hazelnoten grof.
5
Frituur de salieblaadjes in een laagje zonnebloemolie op hoge temperatuur, totdat ze lichtgekleurd en knapperig zijn.
6
Voeg als de risotto bijna gaar is de overige Blue Band Heerlijk Romig, en Blue Band Finesse 15% toe en roer kort door. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
7
Maak de risotto af met de salie en de hazelnoten en serveer direct.

Romige risotto recepten: wij zijn er dol op! 

Risotto is en blijft één van onze lievelingsrecepten. Juist omdat je er zoveel mee kan variëren en verschillende ingrediënten kan toevoegen, verveelt het nooit! Deze Hollandse bospaddenstoelen risotto met geroosterde hazelnoot en salie is daar een overheerlijk voorbeeld van. Bospaddenstoelen in risotto is al een match made in heaven, en door er salie aan toe te voegen krijgt het gerecht een aromatische touch. Ideaal voor een doordeweekse dag, maar ook lekker als speciaal diner. Serveer met een frisse salade en geniet van een smaakvolle, plantaardige maaltijd. 

Andere aanraders voor risotto met paddenstoelen zijn deze miso risotto met paddenstoelen en de spelt risotto met paddenstoelen. Door miso toe te voegen aan je risotto, krijgt het een heerlijke umami-smaak die enorm mooi samengaat met de paddenstoelen. En door risotto te maken met spelt risotto, kies je voor een gerecht met veel minder calorieën dan een klassieke risotto. Zoals je ziet is er met risotto’s ontzettend veel mogelijk! 

Meer lekkers uit de Italiaanse keuken 

Dat de Italiaanse keuken dé grote favoriet is van veel mensen, begrijpen wij maar al te goed. Naast heerlijke risotto recepten, kan je natuurlijk ook kiezen voor een zelfgemaakte pizza of een heerlijk pasta recept. En wat dacht je van een heerlijk lasagne recept, zoals deze klassieke lasagne bolognese of de paddenstoelenlasagne met saucijs? De Italiaanse keuken is een keuken die staat voor eenvoud én pure ingrediënten. Zo laten de Italianen zien dat een overheerlijk gerecht bereiden niet moeilijk hoeft te zijn, als je maar de juiste ingrediënten gebruikt. 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie