Sinaasappel Risotto Met Zeevruchten1 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Sinaasappel risotto met zeevruchten

Deze sinaasappel risotto met zeevruchten is een frisse en smaakvolle twist op een klassiek Italiaans gerecht. De combinatie van romige risottorijst, zeevruchten en sinaasappel zorgt voor een lichte, zomerse risotto die perfect past bij een etentje in de zon. Zin in iets anders dan een standaard risotto recept? Dan is dit jouw recept!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Sinaasappel risotto met zeevruchten

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de sjalot en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook zachtjes aan tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en roer kort mee voor 2 min. Blus af met de witte wijn en laat inkoken terwijl je blijft roeren voor 3 min.
2
Voeg geleidelijk de warme groentebouillon toe, één soeplepel per keer, en roer regelmatig. Wacht steeds tot het vocht is opgenomen voordat je nieuwe bouillon toevoegt. Kook 20 min.
3
Rasp ondertussen de oranjeschil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit. Voeg de rasp en het sap van de sinaasappel toe aan de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
4
Voeg de zeevruchtenmix toe en laat 5-7 min. zachtjes koken tot de zeevruchten gaar zijn en de risotto romig is. Roer de dille, kappertjes en geraspte Parmezaanse kaas erdoorheen. Serveer de risotto met de rucola.

Aan de slag met romige risotto recepten

Wij zijn dol op een goed risotto recept. Zo’n smeuïg bordje voor je neus met natuurlijk een laagje Parmezaanse kaas. Of je nu gaat voor een risotto met maar een handjevol ingrediënten of liever uitpakt met luxere producten, een goede risotto is het perfecte recept voor het avondeten. De basis van een risotto is altijd hetzelfde: ui of sjalot, knoflook, risottorijst, (groente)bouillon en wijn. Verder kan je het aanvullen met je favoriete ingrediënten.

Eén van de favoriete risotto’s is de tomatenrisotto. De risotto maken we klaar in een tomatensaus en vullen we aan met geroosterde tomaten. Voor wie weinig tijd heeft, is deze snelle tomatenrisotto ideaal. Aangevuld met spinazie zitten er gelijk genoeg groenten in. Heb je 15 minuten langer de tijd? Maak dan deze tomatenrisotto met romige burrata. De romigheid van de burrata is de perfecte tegenhanger van de frisheid van de tomaten.

Met citrusvruchten maak je ook heerlijke risotto’s. Denk aan deze sinaasappel risotto met zeevruchten, of deze frisse citroenrisotto met tonijnsteak. De citrusvruchten geven een lekkere frisse touch aan de risotto. Deze citroenrisotto met kabeljauw is ook heerlijk om eens te proberen. Paddenstoelen worden ook veel gebruikt in risotto’s. Het geeft nét dat aardse smaakje aan het romige gerecht. Aan te raden zijn deze paddenstoelenrisotto met pastinaak, en deze miso risotto met paddenstoelen voor een verrassende twist.

Welke ingrediënten je ook kiest, met een goede basis kom je al ver. Kies je favoriete ingrediënten en geniet van een romig bordje vol lekkers!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Selderij
  • Sulfiet
  • Vis
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via