Deze sinaasappel risotto met zeevruchten is een frisse en smaakvolle twist op een klassiek Italiaans gerecht. De combinatie van romige risottorijst, zeevruchten en sinaasappel zorgt voor een lichte, zomerse risotto die perfect past bij een etentje in de zon. Zin in iets anders dan een standaard risotto recept? Dan is dit jouw recept!
Wij zijn dol op een goed risotto recept. Zo’n smeuïg bordje voor je neus met natuurlijk een laagje Parmezaanse kaas. Of je nu gaat voor een risotto met maar een handjevol ingrediënten of liever uitpakt met luxere producten, een goede risotto is het perfecte recept voor het avondeten. De basis van een risotto is altijd hetzelfde: ui of sjalot, knoflook, risottorijst, (groente)bouillon en wijn. Verder kan je het aanvullen met je favoriete ingrediënten.
Eén van de favoriete risotto’s is de tomatenrisotto. De risotto maken we klaar in een tomatensaus en vullen we aan met geroosterde tomaten. Voor wie weinig tijd heeft, is deze snelle tomatenrisotto ideaal. Aangevuld met spinazie zitten er gelijk genoeg groenten in. Heb je 15 minuten langer de tijd? Maak dan deze tomatenrisotto met romige burrata. De romigheid van de burrata is de perfecte tegenhanger van de frisheid van de tomaten.
Met citrusvruchten maak je ook heerlijke risotto’s. Denk aan deze sinaasappel risotto met zeevruchten, of deze frisse citroenrisotto met tonijnsteak. De citrusvruchten geven een lekkere frisse touch aan de risotto. Deze citroenrisotto met kabeljauw is ook heerlijk om eens te proberen. Paddenstoelen worden ook veel gebruikt in risotto’s. Het geeft nét dat aardse smaakje aan het romige gerecht. Aan te raden zijn deze paddenstoelenrisotto met pastinaak, en deze miso risotto met paddenstoelen voor een verrassende twist.
Welke ingrediënten je ook kiest, met een goede basis kom je al ver. Kies je favoriete ingrediënten en geniet van een romig bordje vol lekkers!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment