Print opties

Sluiten

Champagne risotto met grote garnalen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Verhit ½ van de olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 1 min. mee tot de korrels glanzen. Voeg de saffraan en champagne toe en laat al roerend inkoken. Voeg beetje bij beetje de warme visbouillon toe en roer regelmatig tot de rijst gaar en het geheel romig is (ongeveer 20 min.).
2
Rasp ½ van de Parmezaanse kaas en roer door de risotto. Hak de dille en peterselie grof en meng door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen in 2-3 min. per kant gaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd warm.
4
Rasp de overige Parmezaanse kaas. Verhit een pan zonder olijfolie of boter en maak per persoon 1 hoopje Parmezaanse kaas in de hete pan. Bak voor 4 min. totdat de Parmezaanse kaas helemaal gesmolten is. Draai om, haal uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
5
Verdeel de risotto over de cocktailglazen. Leg de garnalen erop en garneer met microgroenten en het kaaskrokantje.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.