Cheesecake broodpudding
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Cheesecake broodpudding

Brood over? Gooi het niet weg, maar maak een heerlijke broodpudding cheesecake! Dit recept is ook lekker met andere zachte kaas, zoals hüttenkäse, kwark of ricotta. Week het brood dan in een melk en suikermengsel met kaneel en varieer met rood fruit.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept cheesecake broodpudding

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2
Vet de ovenschaal in met 1/5 van de boter. Klop het ei samen met de suiker, roomkaas en resterende boter in een kom.
3
Snijd het brood in grove stukken en leg in een andere kom. Overgiet het brood met melk en laat 5 min. weken.
4
Beleg de bodem met de helft van het geweekte brood. Snijd de peer in blokjes en de banaan in plakjes. Verdeel het fruit over de laag met brood. Schep vervolgens de helft van het roomkaasmengsel over de schaal. Herhaal de laagjes.
5
Bak de broodpudding in 40-45 min. in het midden van de oven. Dek de pudding af met aluminiumfolie als deze te bruin wordt.
6
Garneer met kokosrasp.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via