Print opties

Sluiten

Cheesecake met pistache

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 25min

Ingrediƫnten

12 personen
Ingrediƫnten
Extra benodigdheden
1
Week de blaadjes gelatine in lauwwarm water. Smelt de boter in de magnetron. Hak de koekjes tot kruimels met een keukenmachine en voeg hier de boter aan toe. Mix goed door elkaar. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en stort het koekmengsel op de bodem. Verdeel evenredig en druk aan met de onderkant van een glas of de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.
2
Houd 3 el slagroom achter en klop de rest van de slagroom met de suiker stijf in de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de slagroomversteviger toe. Voeg in twee delen de roomkaas toe en blijf kloppen tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg de pistachepasta toe en klop opnieuw totdat het beslag een mooie groene kleur heeft.
3
Verwarm de overige slagroom in een steelpan. Knijp de blaadjes gelatine uit en smelt de gelatine in de slagroom terwijl je het doorroert. Voeg toe aan het mengsel en klop nog 20 sec. door op de laagste stand. Stort het beslag over de koekbodem en verdeel evenredig. Zet voor minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.
4
Hak de pistachenoten grof. Haal de taart uit de vorm en garneer met de frambozen en pistachenoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.