Chili con carne
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Chili con carne

Een heerlijk gerecht voor de koude en gure dagen. Met deze chili con carne kom je de avond wel door! De chili con carne maken wij lekker vullend door de toevoeging van rode paprika, bruine bonen en kidneybonen en serveren het geheel met rijst.

Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Kelly ter Horst

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept chili con carne

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit ½ van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en rul het gehakt goudbruin. Giet wat overtollig vet af, breng op smaak met peper en zout en zet het gehakt apart. Bewaar de pan met overgebleven braadvet.
3
Boen ondertussen de champignons schoon en snijd in kwartjes. Pel de ui en snijd fijn. Pel de knoflook en pers uit. Verwijder het kroontje van de rode peper en snijd in ringen. Verwijder eventueel de zaadjes. Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Giet de bruine bonen en kidneybonen af in een vergiet en laat uitlekken.
4
Verwarm in een andere pan de overige olijfolie op middelhoog tot hoog vuur en bak de champignons goudbruin. Blus tussendoor af met het water. Dit verdampt zeer snel en versnelt het garingsproces.
5
Bak in het overgebleven braadvet van het gehakt de uien 1,5 min. zacht aan. Voeg de knoflook en peper toe en roer door. Voeg de paprika’s toe en bak 2 min. mee. Voeg de champignons, het gehakt en de bonen toe en breng het op smaak met de tomatenketchup, chilipoeder, paprikapoeder en peper en zout. Roer voorzichtig door.
6
Verdeel de chili con carne over de borden en serveer met de rijst.

Tip: vervang het gehakt eventueel voor vegetarisch gehakt en maak zo een heerlijk vegetarisch recept, ook bekend als de chili sin carne!

Variatietip: de chili con carne is ook heerlijk met stokbrood en roomboter in plaats van rijst.

Heerlijke gerechten uit de Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken kent heerlijke gerechten waar je geen genoeg van krijgt! Denk aan burrito’s, taco’s en natuurlijk chili con carne, maar ook enchilada’s, chilaquiles en guacamole mogen niet in dit rijtje ontbreken. Geen idee wat je vandaag moet eten? Kies dan gewoon een van de vele Mexicaanse recepten!

Eén van die heerlijke recepten uit Mexico is chili con carne. Het is een traditioneel stoofpotje gemaakt met vlees en chilipeper. Het wordt verder op smaak gemaakt met knoflook, ui en komijn en aangevuld met groenten als bonen, paprika en tomaten. Je kan chili con carne serveren met rijst, maar ook met nacho chips of brood. Liever een vegetarisch recept? Ga dan voor chili sin carne! Vervang het gehakt voor een vegetarisch alternatief of laat het gehakt achterwege.

Wil je wat anders proberen? Ga dan eens voor deze Mexicaanse viswrap met bonensalsa en rode kool. Het gerecht krijgt een zure ‘kick’ dankzij de toevoeging van rode kool en rode ui, wat heel goed samengaat in combinatie met de pittige bonensalsa en kruidige kabeljauw. Of wat dacht je van een Mexicaanse soep met knapperige tortillareepjes? Deze lekkere tomatensoep is lekker vullend dankzij de zwarte bonen, avocado en knapperig gebakken tortillareepjes. Heerlijk als voor- of tussengerecht, maar ook zeker voor een lichte avondmaaltijd met eventueel wat extra stokbrood of quesadilla’s.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Mexicaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via