Print opties

Sluiten

Chili con carne

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit ½ van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en rul het gehakt goudbruin. Giet wat overtollig vet af, breng op smaak met peper en zout en zet het gehakt apart. Bewaar de pan met overgebleven braadvet.
3
Boen ondertussen de champignons schoon en snijd in kwartjes. Pel de ui en snijd fijn. Pel de knoflook en pers uit. Verwijder het kroontje van de rode peper en snijd in ringen. Verwijder eventueel de zaadjes. Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Giet de bruine bonen en kidneybonen af in een vergiet en laat uitlekken.
4
Verwarm in een andere pan de overige olijfolie op middelhoog tot hoog vuur en bak de champignons goudbruin. Blus tussendoor af met het water. Dit verdampt zeer snel en versnelt het garingsproces.
5
Bak in het overgebleven braadvet van het gehakt de uien 1,5 min. zacht aan. Voeg de knoflook en peper toe en roer door. Voeg de paprika’s toe en bak 2 min. mee. Voeg de champignons, het gehakt en de bonen toe en breng het op smaak met de tomatenketchup, chilipoeder, paprikapoeder en peper en zout. Roer voorzichtig door.
6
Verdeel de chili con carne over de borden en serveer met de rijst.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.