In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Chili con carne met avocado en crème fraîche

Chili con carne, wat letterlijk betekent ‘chili met vlees’. Het is een heerlijk tex-mex gerecht wat oorspronkelijk uit Texas komt. De bonen, paprika en avocado maken het een voedzame maaltijd. Ook erg lekker om te combineren met nachochips.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept chili con carne met avocado en crème fraîche

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd in plakken. Snijd de limoen in parten. Laat de mais en bonen uitlekken.
2
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en rul. Voeg de Verstegen World Spice Meal Chili Con Carne, paprika’s, mais, de zwarte bonen, passata, Verstegen Zwarte peper en het Verstegen Zeezout toe. Laat 20 min. pruttelen op middelhoog vuur.
3
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie grof.
4
Serveer de chili con carne met de rijst, crème fraîche, limoenpartjes, avocado, peterselie en de papadums.

Weetjes over chili con carne

Chili con carne is een gerecht met een rijke en interessante achtergrond, die teruggaat tot de geschiedenis van de Amerikaanse en Mexicaanse keuken. De oorsprong van chili con carne is enigszins omstreden en er zijn verschillende theorieën over waar het gerecht precies vandaan komt. De meest geaccepteerde theorie is dat chili con carne zijn oorsprong heeft in de Mexicaanse keuken, maar het heeft zich ontwikkeld en verspreid over de grens naar de Verenigde Staten.

Chili con carne is een heerlijk en hartig gerecht met een pittige smaak, vaak gemaakt met rundvlees, bonen, tomaten, en verschillende kruiden en specerijen. De toevoeging van avocado en crème fraîche geeft een heerlijke romige en verfrissende smaak aan het gerecht. Dit gerecht groeide in populariteit en werd geserveerd in saloons en op festivals, waarbij het al snel een iconisch gerecht van het Amerikaanse Wilde Westen werd. Chili con carne werd vroeger gezien als voedsel voor armen en was een geliefd gerecht onder de arbeidersklasse omdat het relatief goedkoop en voedzaam was. Veel restaurants en eetgelegenheden begonnen het gerecht aan te bieden als een betaalbare maaltijd.

In de loop der jaren zijn er veel variaties en aanpassingen van de originele chili con carne-recept ontstaan. Sommige variaties bevatten verschillende soorten vlees, zoals kip of varkensvlees, en er zijn regionale verschillen in de gebruikte ingrediënten en kruiden. Wat dacht je van deze chili con carne met zoete aardappel en nacho chips? Maar natuurlijk zijn er ook diverse mogelijkheden om hier een vegetarische variant van te maken, zoals deze chili sin carne, deze variant met nacho’s en guacemole. Chili-cook-offs en wedstrijden worden steeds populairder geworden, waarbij deelnemers hun eigen unieke versies van chili con carne presenteren. Zoals bijvoorbeeld deze gezonde burrito bowl.

Vandaag de dag is chili con carne een geliefd gerecht over de hele wereld en wordt het vaak geserveerd in restaurants, huishoudens en bij evenementen. Het is een veelzijdig gerecht dat gemakkelijk kan worden aangepast aan individuele smaakvoorkeuren.

Chili con carne met avocado en crème fraîche
Chili con carne met avocado en crème fraîche

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via