Breng je tofu op smaak met een heerlijke zelfgemaakte marinade met wat pit. Lekker in combinatie met noedels van courgette voor een lichte maaltijd. Wil je het gerecht pittiger maken? Voeg dan rode peper toe tijdens het wokken of ga voor sambal naar smaak in de marinade.
Probeer ook eens deze rijstnoedels met runderreepjes!
Tofu is een populaire vleesvervanger die wordt gemaakt van gestremde sojamelk die wordt samengeperst tot blokken. Het is een eiwitrijke, plantaardige voedingsbron en kan op verschillende manieren worden bereid, zoals bakken, frituren, grillen en koken. Het is van nature glutenvrij en lactosevrij.
Tofu heeft van zichzelf een milde, enigszins nootachtige smaak. Het neemt echter goed de smaken op van andere ingrediënten en kruiden waarmee het wordt gekookt. De textuur van tofu kan variëren van zacht tot stevig, afhankelijk van de bereidingswijze en het type tofu.
Gebakken tofu kan ongeveer 3-4 dagen in de koelkast worden bewaard, op voorwaarde dat het luchtdicht wordt bewaard. Het is het beste om het snel op te eten om de kwaliteit en veiligheid van de tofu te waarborgen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment