Basisrecept Cake 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Basisrecept cake

Met dit basisrecept voor cake zet jij in een handomdraai een heerlijke en smeuïge cake op tafel! Met slecht zes ingrediënten waarvan je de meeste al in huis hebt weet je zeker dat dit een recept is dat gaat lukken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept basisrecept cake

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte en bekleed een cakevorm met bakpapier. Klop de boter samen met de witte basterdsuiker en vanillesuiker los. Voeg de eieren één voor één toe en blijf kloppen. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.
2
Mix het zelfrijzend bakmeel met het zout in een kom en voeg de natte ingrediënten toe. Mix met een spatel tot een romig beslag.
3
Stort het beslag in de cakevorm en verdeel evenredig. Tik voorzichtig met de cakevorm op het aanrecht om de luchtbellen eruit te halen. Schuif de cake voor 50 min. in de oven of tot deze goudbruin begint te kleuren. Je kunt met een satéprikker checken of de cake gaar is. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Wordt de cake halverwege te donker? Zet de temperatuur van je oven dan omlaag.
4
Laat de cake helemaal afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.

Beginnen bij de basis!

Wanneer je denkt aan bakrecepten, dan denk je aan wel honderden recepten. Er zijn talloze varianten te vinden van de meest simpele recepten waardoor het niet altijd overzichtelijk is. Onze tip: begin bij de basis! Er is namelijk niets zo lekker als een simpele naturel cake, muffins of koekjes. Hoewel wij dol zijn op variëren, is soms het makkelijkste recept al het lekkerste recept! Met deze basisrecepten kom je zeker een heel eind:

  • Basisrecept cake: met dit recept voor de makkelijkste cake weet je zeker dat je een goed eindresultaat op tafel zet. Het is simpel, kost maar 10 minuten van je tijd voordat je het de oven in schuift én de meeste ingrediënten heb je al in huis. Zo kan je altijd aan de slag met dit recept!
  • Klassieke zandkoekjes: een jeugdsentiment! Zandkoekjes is zo’n recept dat je vast wel eens gemaakt hebt in je jongere jaren. Ontzettend makkelijk om te maken en in no time kan je al genieten van deze koekjes. Wil je toch een keer een twist proberen? Ga dan voor deze zandkoekjes met pistachenootjes, citroen en witte chocolade.
  • Madeleines: je hebt ze vast wel eens gegeten, maar heb je al eens zelf madeleines gemaakt? Dit Franse gebakje lijkt moeilijk om te maken, maar niets is minder waar. Je hebt alleen wat geduld nodig, want het deeg moet goed rusten. Geen zorgen, het is het wachten meer dan waard!
  • Kokosmakronen: komt er bezoek op de koffie? Serveer er dan kokosmakronen bij! In dit basisrecept voor kokosmakronen maak je al met 4 ingrediënten de lekkerste tussendoortjes. De buitenkant is lekker knapperig, de binnenkant lekker smeuïg.

Benieuwd naar nog meer heerlijke bakrecepten? Of je nu gaat voor cake recepten, taarten, cupcakes of bananenbrood recepten, je vindt al onze bakrecepten op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via