Maak als eerst de ganache. Smelt de pure chocolade met de slagroom en het zout au-bain marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Houd een lage tot medium temperatuur aan, de chocolade mag niet te heet worden.
2
Verwarm de oven voor tot 175°C en bedek de cakevorm met bakpapier.
3
Pak een grote mengkom en mix de zonnebloemolie, zelfrijzend bakmeel, bruine basterdsuiker, zeezout, cacaopoeder, bakpoeder, eieren, volle melk en het amandel-extract met behulp van een garde tot een gladde massa.
4
Doe het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur uit en schenk dit in vier delen bij het mengsel in de mengkom, telkens roerend tot het vorige scheutje goed is opgelost.
5
Stort de inhoud van het mengsel in de bakvorm en bak 50 min. in de warme oven. Haal uit de oven en kijk of de binnenkant gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Er hoort geen deeg meer aan de prikker te hangen wanneer je die in het midden van je cake prikt.
6
Laat de cake volledig afkoelen. Doe dit eerst 15 min. in de cakevorm, daarna 15 min. op een rek.
7
Stort de ganache uit op de cake en bestrooi met de witte chocoladedruppels.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.