Verwarm 125 ml volle melk in een steelpannetje. Doe samen met de instant gist en 2 el van de basterdsuiker in een kom en roer goed. Laat 5 min. staan.
2
Doe ondertussen de bloem met het zout en de overige basterdsuiker in een grote kom en roer goed. Maak een kuiltje in het midden en schenk daar het mengsel met de gist in. Voeg de eieren en ½ van het vanille-extract toe. Roer met een eetlepel tot alles min of meer gemengd is (het deeg is nog heel plakkerig). Stort het deeg uit op een bebloemd werkblad en kneed 5 min. tot een soepel en elastisch deeg.
3
Snijd de ongezouten roomboter in kleine stukjes en voeg steeds 2 à 3 stukjes per keer toe aan het deeg. Kneed tot de stukjes volledig zijn opgenomen en voeg dan pas de andere stukjes boter toe.
4
Dek de kom af met plastic folie en zet minimaal 1,5 uur op een warme plek tot het deeg zich verdubbelt heeft in grootte.
5
Maak ondertussen de vulling. Smelt de kokosolie en meng met de bruine suiker, ahornsiroop en kaneel tot een pasta. Zet apart.
6
Is het deeg verdubbeld in grootte, rol het uit met een deegroller op een bebloemd werkvlak. Maak een mooie rechthoek met een dikte van ongeveer 0,5 cm. Stort de kaneelvulling uit op het deeg en verdeel gelijkmatig met de achterkant van een eetlepel of een keukenborsteltje. Snijd in vierkanten van ongeveer 10 cm (gebruik je cakevorm ter referentie voor de geschikte breedte). Schik alle vierkanten rechtop in een met bakpapier beklede cakevorm (dit is een beetje knoeien, maar dat hoort). Dek de cakevorm af met plastic folie en laat nog 20 min. staan.
7
Verwarm de oven voor tot 170°C. Verwijder het plastic van de cakevorm en bak de cinnamon roll toast 30 à 35 min. in de oven mooi goudbruin.
8
Maak ondertussen de topping. Klop de roomkaas met de overige melk, poedersuiker en het overige vanille-extract los.
9
Haal de cinnamon roll toast uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Lepel de topping op het baksel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.