Bananenbrood kan je erg makkelijk vegan maken door kokosolie in te zetten als vetstof. Met kardemom geven we deze versie een mysterieus randje, de pure chocolade zorgt voor extra verwennerij.
Eén van de bekendste fruitsoorten waar wij Nederlanders geen genoeg van krijgen, is de banaan. Dit fruit zit boordevol voedingsvezels, kalium en zetmeel. Van alle populaire fruitsoorten in Nederland is de banaan de calorierijkste. Deze vrucht groeit in een tropisch klimaat, waardoor 90% van de bananen in Europa afkomstig zijn uit Latijns-Amerika. Een klein deel wordt toch geteeld in Europa, zoals in landen als Griekenland en Portugal. Wist je dat we gemiddeld in Nederland zo’n 28 gram banaan per dag eten? Geen wonder dus dat we banaan zo uit het vuistje eten of graag verwerken in allerlei soorten gerechten!
Zo kan je de dag starten met zelfgemaakte bananenpannenkoeken. Het is een van de makkelijkste recepten om te maken en het is ook nog eens voedzaam. Beleg de bananenpannenkoeken met je favoriete ingrediënten en druppel er wat maple syrup overheen voor een lekkere zoete touch. Liever de dag beginnen met een frisse smoothie? No worries, ook dan kan je banaan toevoegen! Door de banaan vult een smoothie veel meer dan wanneer je de banaan achterwege laat. Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke ontbijtsmoothie met banaan, avocado en mango of ga voor een verfrissende groene smoothie met spinazie, gember en banaan.
Met banaan maak je ook deze lekkere banaan-havermout muffins. Een heerlijk tussendoortje waarbij elke hap puur genot is. Al in een half uur haal je de muffins uit de oven. Ook lekker om te bakken in het weekend: bananenbrownie met walnoten. Deze variant is een net wat gezonder recept dan de klassieke brownie. Het resultaat is een smeuïg tussendoortje, rijk van smaak en een lekkere bite dankzij de toevoeging van walnoot.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment