Amuse Van Coquille Met Wakame En Geroosterde Hazelnoten
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Amuse van coquille met wakame en geroosterde hazelnoten

Een amuse is een klein hapje om je smaakpapillen te kietelen en dat doen deze coquilles ofwel Sint-jakobsschelpen. Het zachte van de coquille en de wakame combineren perfect met de knapperige noten. Een perfect begin van je diner!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten

Recept amuse van coquille met wakame en geroosterde hazelnoten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Dep de coquilles droog met keukenpapier en zet apart. Rooster de hazelnoten in een voorverwarmde oven op 180 graden in 8 minuten bruin. Laat de hazelnoten afkoelen en hak fijn, hak ook de wasabinoten fijn.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles op hoog vuur aan beide kanten gaar. Let op: bak de coquilles niet te lang, hooguit 1 tot 2 minuten per kant.
3
Plaats de coquille in het midden van een bord en dresseer de wakame op de coquille. Garneer met een halve theelepel sojasaus en top af met de fijngehakte hazelnoten en wasabinoten.
OPWEKKEND Antica Viti Prosecco Extra Dry
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Wat is er leuker (en lekkerder) dan het diner starten met een lekker hapje zoals deze amuse met coquille mét een begeleidende bubbel? Een frisse Prosecco past er perfect bij!

Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.

Wat is een amuse?

Een amuse is een klein, licht voorgerecht dat bedoeld is om de eetlust op te wekken voor het verdere diner. Het is meestal een hapje of een klein gerecht dat met zorg is bereid en vaak wordt gepresenteerd op een mooi bord of schaaltje.

Wanneer moet je een amuse serveren?

Een amuse wordt meestal geserveerd aan het begin van een maaltijd, direct voor het voorgerecht. Het wordt beschouwd als een manier om de gasten te verwelkomen en hun eetlust op te wekken voor de rest van de maaltijd. Amuses worden vaak geserveerd bij speciale gelegenheden en in restaurants met een uitgebreid menu.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Pinda
  • Gluten
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via