Er is niets zo lekker als een klassieke Franse uiensoep inclusief kaasbroodje. Deze keer gaan we voor een vegan variant! Zo kan iedereen ervan genieten. Serveer met een lekker passend wijntje en je waant je in het prachtige Frankrijk.
Samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek organiseren wij meermaals per jaar toffe kookworkshops. Volg een van de workshops en ga aan de slag met heerlijke gerechten uit het seizoen. Bekijk hier de opkomende kookworkshops en bestel je tickets!
Tip: garneer de uiensoep eventueel met wat bladpeterselie.
Of je het nu serveert als voorgerecht, klaarmaakt voor de lunch of er een complete maaltijd voor het avondeten mee creëert, met soep kan je alle kanten op! Naast dat je het voor iedere gang wel kan maken, zijn soepen ook nog eens de meest uiteenlopende recepten die er zijn. Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten, voegt gemakkelijk je restjes groenten toe en je kan hem zo licht of vullend maken als je maar wilt.
Een klassieke soep is natuurlijk de Franse uiensoep. Dit is niet compleet met een stuk stokbrood inclusief kaas of vegan kaascrème. De gesmolten laag kaas, knapperig stokbrood en heerlijke smaken van de soep zijn een gouden combinatie. Je kan uiensoep gemakkelijk als hoofdgerecht serveren, maar ook als voorgerecht is het heerlijk! Wil je het wat meer vullend maken, serveer de soep dan met een fris salade recept.
Een andere soep die je voor iedere gang kan serveren, is een simpele, maar oh zo lekkere courgettesoep. Deze soep kan je zowel warm als koud serveren en kan als lichte lunchmaaltijd dienen, maar je kan het ook vullend maken met bijvoorbeeld nog wat zalm en stokbrood. Of wat dacht je van een klassieke groentesoep? Deze klassieker is precies zoals oma hem vroeger maakte. Boordevol groenten en niet te vergeten een portie zelfgemaakte soepballetjes. Heerlijk!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment