In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Franse uiensoep met vegan kaasbrood

Er is niets zo lekker als een klassieke Franse uiensoep inclusief kaasbroodje. Deze keer gaan we voor een vegan variant! Zo kan iedereen ervan genieten. Serveer met een lekker passend wijntje en je waant je in het prachtige Frankrijk.

Samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek organiseren wij meermaals per jaar toffe kookworkshops. Volg een van de workshops en ga aan de slag met heerlijke gerechten uit het seizoen. Bekijk hier de opkomende kookworkshops en bestel je tickets!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jonathan Karpathios

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept franse uiensoep met vegan kaasbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de ui en sjalot in dunne halve ringen. Verhit ¼ van de vegan boter in een ruime soeppan op middelhoog vuur en bak de ui en sjalot met een snufje zout en de bruine suiker. Roer regelmatig tot het gekarameliseerd is.
2
Blend ondertussen de cashewnoten met het weekvocht, het citroensap, edelgist en maïzena tot een gladde ‘kaascrème’ in een blender. Bak de crème in een droge koekenpan totdat deze elastisch wordt. Zet apart voor later gebruik.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de salie fijn en meng met 1/3 van de overige vegan boter en de gladde mosterd. Snijd het stokbrood doormidden en besmeer de mosterdsalieboter dun uit over het stokbrood. Bak in 5 min. goudbruin. Smeer de ‘kaascrème’ op het stokbrood en leg nog even in de oven tot het een goede bruine laag heeft.
4
Pel ondertussen de knoflook. Ris de blaadjes van de tijm. Voeg wanneer de ui gekarameliseerd is de knoflook, tijm en laurierblaadjes toe. Bak 2 min. en voeg de rode wijn toe. Laat dit inkoken en voeg de bloem, groentebouillon en sojasaus toe en laat even rustig pruttelen. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes. Verdeel de soep over de kommen. Snijd de vegan kaasbrood in stukken en serveer bij de soep.

Tip: garneer de uiensoep eventueel met wat bladpeterselie.

Heerlijke soepen voor iedere gang

Of je het nu serveert als voorgerecht, klaarmaakt voor de lunch of er een complete maaltijd voor het avondeten mee creëert, met soep kan je alle kanten op! Naast dat je het voor iedere gang wel kan maken, zijn soepen ook nog eens de meest uiteenlopende recepten die er zijn. Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten, voegt gemakkelijk je restjes groenten toe en je kan hem zo licht of vullend maken als je maar wilt.

Een klassieke soep is natuurlijk de Franse uiensoep. Dit is niet compleet met een stuk stokbrood inclusief kaas of vegan kaascrème. De gesmolten laag kaas, knapperig stokbrood en heerlijke smaken van de soep zijn een gouden combinatie. Je kan uiensoep gemakkelijk als hoofdgerecht serveren, maar ook als voorgerecht is het heerlijk! Wil je het wat meer vullend maken, serveer de soep dan met een fris salade recept.

Een andere soep die je voor iedere gang kan serveren, is een simpele, maar oh zo lekkere courgettesoep. Deze soep kan je zowel warm als koud serveren en kan als lichte lunchmaaltijd dienen, maar je kan het ook vullend maken met bijvoorbeeld nog wat zalm en stokbrood. Of wat dacht je van een klassieke groentesoep? Deze klassieker is precies zoals oma hem vroeger maakte. Boordevol groenten en niet te vergeten een portie zelfgemaakte soepballetjes. Heerlijk!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?