Klassieke Groentensoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees

Klassieke groentesoep

Een stukje nostalgie met deze heerlijke groentesoep, precies zoals oma hem vroeger maakte! Boordevol lekkere groenten en niet te vergeten, zelfgemaakte soepballetjes. Deze klassieke groentesoep is ideaal als voor- en tussengerecht.

Mijn menu planner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten

Recept klassieke groentesoep

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 30min
1
Snijd de ui in grove stukken. Snijd het groene deel van de prei af en snijd de rest in halve ringen. Schil de wortel en snijd in halve schijfjes.
2
Breng het water aan de kook en voeg de mergpijpjes, runderschenkel, ui, ¼ van de prei, ¼ van de wortel, laurierblaadjes, tijm en de helft van de bouillonblokjes toe. Schep eventueel bovendrijvend schuim af met een schuimspaan. Laat de bouillon afgedekt 3 uur trekken op laag vuur.
3
Maak ondertussen de soepballetjes. Meng het rundergehakt, paneermeel, ei en nootmuskaat en breng op smaak met peper en zout. Draai van het gehakt balletjes van ongeveer 20 gr.
4
Snijd de bleekselderij in stukjes van 1 cm. Snijd de bloemkool in roosjes.
5
Giet de bouillon door een fijne zeef. Snijd het vlees van de runderschenkel klein en voeg toe aan de bouillon. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en breng op smaak met de resterende bouillonblokjes, peper en zout.
6
Voeg de bleekselderij, bloemkool, gehaktballetjes en resterende prei en wortel toe aan de bouillon. Breng aan de kook en laat 8 min. doorkoken op laag vuur.
7
Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en bladselderij en hak deze fijn. Roer vlak voor serveren door de groentesoep.

Tip: bouillon die over is kan heel goed worden ingevroren om later te gebruiken.

Meer heerlijke soepen

Eén van de lekkerste gerechten om te maken is een goedgevulde soep. Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten en veel soepen zijn makkelijk om te maken.

Kies bijvoorbeeld voor een snelle soep op een drukke dag. Binnen 20 á 30 minuten heb je al een heerlijk gerecht op tafel staan. Ervaar het zelf met deze Thaise kokossoep met kip genaamd Tom Kha Kai of gele-paprikasoep met knapperige tofu croutons.

Nog groenten over van de weekboodschappen? Verwerk het in een soep! Denk aan een heerlijke auberginesoep, courgette-broccolisoep met oude kaas-knoflookcroutons of pompoen-appelsoep met geitenkaas.

Liever een klassieke soep zoals dit gerecht? Probeer dan eens deze klassieke tomatensoep of klassieke kippensoep.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Soja
  • Melk
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Voor- & tussengerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Balans
Koolhydraatarm
Soort
Soep
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via