soesjestaart
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Soesjestaart met pistache en witte chocolade

Wil jij indruk maken tijdens het kerstdiner zonder al teveel moeite? Dan is deze soesjestaart met pistache en witte chocolade hét dessert dat je moet maken. Het is makkelijk, snel en je zet een imposante taart op tafel vol heerlijke soesjes. Want wie houdt er nou niet van deze lekkernij?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten

Recept soesjestaart met pistache en witte chocolade

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Hak de pistachenoten zeer fijn, bijna tot poeder, en giet het in een smalle, diepe kom.
2
Verwarm de slagroom in een kleine steelpan en smelt hierin de witte chocolade. Laat iets afkoelen zodat het wat mengsel dikker wordt.
3
Dip de soesjes, direct vanuit de diepvries, stuk voor stuk in de witte chocolade. Dip de soesjes ook in het pistachepoeder, direct na de witte chocolade. Plaats de soesjes in een rondje op een plat bord of schaal waarop je de taart wil presenteren. Begin in het midden en werk naar buiten.
4
Ga door met de volgende laag. Dip de soesjes nu enkel in de witte chocolade en plaats ze op de vorige laag.
5
Maak de volgende laag met soesjes mét pistachekruim, dan een laag met soesjes mét witte chocolade en ga zo verder tot de taart volledig is opgebouwd. Zet de taart ongeveer 30 min. in de koelkast tot het geheel volledig is uitgehard.
6
Plaats de frambozen, blauwe- en rode bessen tussen de soesjes. Maak de taart af door er wat poedersuiker over te strooien.

Tip: Wil je een kleinere taart maken, maar vind je de hoogte wel belangrijk? Maak dan een kegel van stevig papier en plaats deze in het midden van de taart. Zo hoef je deze ruimte niet te vullen met soesjes, maar kun je toch een mooie hoge taart maken.

How-to video

Naast het recept van de soesjestaart in tekst, kun je dit heerlijke recept ook vinden als how-to video op ons instagram kanaal of via de video.

Vervanger voor pistache

Kun je niet goed tegen noten vanwege een allergie? Vervang dan de pistachenootjes in het recept voor chocoladeschaafsel. Net zo feestelijk en ook superlekker.

Pistachenootjes bij gerechten

Ben jij ook zo dol op pistachenootjes? Voeg ze dan vaker toe aan gerechten! Zowel voor zoete als hartige gerechten zijn pistachenootjes een goede toevoeging.

Zin in een koekje voor bij de koffie of thee? Voor de zoetekauw raden wij deze zandkoekjes met pistachenootjes, citroen en witte chocolade aan. Het zoete van de chocolade, het zure van de citroen en het nootachtige van de pistache passen perfect bij elkaar! Of probeer deze knapperige Italiaanse cantuccini met amandelen en pistachenoten.

Zin in een hartige snack? Maak dan krokante pastachips uit de airfryer met een zelfgemaakte pistache-pestodip. Verslavend lekker en hartstikke makkelijk! Ben je meer van de kaashapjes? Probeer dan deze geitenkaas borrelballetjes, omhuld met onder andere pistache.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via